Régóta szerettünk volna egyet, csak hogy kipróbáljuk milyen is a Jawa-Riga hazásság gyümölcse, de titkon kicsit azért is hogy a párjainkat is valahogy rávegyük a mopedezésre, amire alkalmas is a Stella  mivel törpe motor ráadásul még automata is. Már jó ideje nézegettünk mindenfele hirdetési oldalt mire végre horogra akadt egy. Székesfehérváron hirdettek, érdekesség hogy egy órája sem volt fent a hirdetés amikor jelentkeztünk érte, de az eladó nem akarta tartani nekünk hétvégéig, azt mondta ha lesz más jelentkező, annak adja aki előbb ér oda! Viszont annyira kedvezőnek tűnt az ajánlat, – azaz a motor –  hogy nem volt mit tenni, indultunk érte azonnal.

Amíg odaértünk háromszor is hívott minket az eladó, hogy tuti megyünk-e, mert azóta folyamatosan hívjak őt és valaki már a dupláját is adna érte (….)  És mondhatni, talán már szokásos módon volt olyan is aki a Riga klubra hivatkozva akarta megkaparintani a szemmel látható szépséget. Élőben még szebb volt mint a képeken,  kiderült hogy nagyon kevés km van benne a gépkönyve is megvan, illetve még alkudni is sikerült egy keveset. A 2016-os Hungexpo-s kiállításig eltelt rövid ideig az esztétikát hoztuk közel 100%-ra, matricákat legyártattuk hozzá, megszereztük a Cseh és a szlovák oldalakról a hiányzó első csomagtartót és a hátsó sárvédőt és már mehetett is ki a kiállításra. Azóta műszakilag lett rendbe téve, karburator,kuplungpofák. lengővilla szilentek, hátsó kerek csapagyak, stb, stb. Most már szinte  tökéletes állapotban van és megbecsült darabja a gyűjteménynek.

Tagged with →  

One Response to Vecsei Tamás Jawa Stella-ja

  1. Dobos Péter szerint:

    Hello mindenkinek érdeklödnék hogy egy gyári állapotu riga stella jawa blokkos mennyit érhet mert van kilátásvan egy moped

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.