Fiú gyermek kerékpár, 4 hasonló Vairas gyermek kerékpár szemügyre vétele alapján kijelenthető, hogy a vázszám utolsó két száma itt is évjáratot jelent, ezek szerint ez 1973-as.

A Vairas jelentése kormány, kormánykerék, az Ereliukas pedig Sasfiókát jelent.

4 bringából sakkoztam össze, tehát nem esküdözöm, hogy minden évjárathű, de azt igen, hogy minden gyártmányhű. Egy ennél valamivel újabb kiadású Ereliukas látható a kezelési útmutatók közti német reklámkatalógusban B-72 név alatt.

Tagged with →  

2 Responses to Vairas Ereliukas kerékpár

 1. somogyi gábor szerint:

  ez egy nagyon szép vairas, nekem is van egy kicsit hiányos de egyben lévő példányom 88-ból eredetileg zöld volt de valaki átfestette kékre szépen lassan újítom fel

 2. Bod Péter szerint:

  Üdv!
  Nosztalgia volt viszontlátni gyerekkorom első “komoly” bicaját.
  Én úgy ’80-81 körül kaphattam (még iskola előtt) Papáméktól.
  Olyan világoszöld volt a gyári színe, és tisztán emlékszem, hogy cirill-betűsek voltak rajta a feliratok.
  Ugyanez a piros-fehér (mű)bőr nyerge volt, csak az enyémnek már bowdenes volt az első féke, nem rudazatos – habár még az is a gumira hatott, nem az abroncsra.
  Jellegezetesen egyedi volt a nyeregnél ívesen hajlított “kvázi-férfiváza”, meg a jó masszív csomagtartója. Nekem fehérek voltak a sárvédői.
  Sajnos nem tudom felidézni mi lett vele, vélhetően az egyik lomtalanítás áldozata lett – mai fejjel már inkább felújítanám.
  Ez ugyebár 24-es kerékméret lehetett – emlékszem milyen könnyen meg lehetett tanulni rajta menni a keménygumis, fix-áttételes 3-ról 2 kerekűre átszerelhető gyerekbringa után…
  Gratulálok a szép felújításhoz, jó volt visszagondolni a régi szép időkre.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.