Hello!
Lehet hogy nem hihető, de én egy 13 éves gyerek vagyok Dunaújvárosból. Ez itt az én „ENDURO”-sított Rigám. Elég sokat dolgoztam vele a nagypapám segítségével. Ezt a Rigát szeretném bemutatni nektek, és a történetét elmesélni!

Így indult a Rigám „endurosítása”mamáméknál.Még nem valami szép, de ez már a múlt! Ha valakit érdekel az a cső ott gáztűzhelycső.A hangja mint a traktoré… húúú!
Ezt így papám tudta nélkül csináltam, persze ő örült hogy a szerelésben önállósodtam.

Következő művem már „szebb” volt mint az előző, de persze hogy az ott egy gáztűzhelycső.
Hangja még orbitálisabb lett.

Ez volt a legmagasabb szintű alkotás ami működött! Ez legalább 1-2 éve volt. Szolidabb, csendesebb, szebb.

És megint elérkeztünk ehhez a képhez! Ez itt mint már mondtam a mostani Rigám „ENDURO” –sitva, CCCP felirattal a tankon, és ami nem látszik a másik oldalán lévő „LAJOS” névvel( ez a becses neve a Rigának )kipingálva.
Igazából 3500 Forintért vettem egyik szomszédtól RIGA 12-esként, azután át lett alakítva RIGA 16-ossá VRHOVINA nyereggel. A nemrég vett SIMSON Enduro kipufogó kőnyék van rajta és( szerintem )eléggé jól néz ki. Persze ez is csak nézőpont kérdése! Nagyon strapabíró gép, nagyon szeretem!
Ha többet akarsz tudni a Rigámról küldj e-mail-t. turbocsaba@gmail.com

Update 2011.06.28.:
Nemrég lett ilyen a Rigám, most már jelenlegi alakjával láthatjátok. Egyik nap gondoltam ki ezt a kicsit “ENDURÓS” külsot, mert ha már a kipufogóm az, akkor mért ne legyen az egész motor az! Tehát elöl megemeltem a sárvédot, hátra pedig jóval nagyobb Verhovina rugókat tettem. Még kisebb javításokként a kipufogóvédomet lefújtam, és muszaki bajok miatt a gyújtás álló részét, és a lendkereket is lecseréltem. Szerencsére már jól megy, még azt a buvös “60-at” is túlviszi.

Üdv: Turi Csaba

Update 2011.09.17.:
Üdvözlet Rigás társaim !
Most új képeket láthattok szeretett gépemrol. Újításként kapott bevágott és kékre festett kipufogóvédot, valamint házi készítésu sípot.
A Verho ülés pár cm-rel elorébb került ,és egy retesszel billenésmentesítettem. Hátra kapott két Tvs Suzuki Eko hidraulikus lengéscsillapítót( gyári könyvbol tudom ).
Extrának pedig egy Uaz, vagy Gaz indításkapcsolót. Ami fura lehet a motoron az a hengerre tett két légterelo lemez, és ez nem kamu, muködik. Már sok kilométeren túlvagyok huséges Rigámmal, mostanában terepen( buckás földes úton )motorozok, sajnos jogsi nélkül.
Sikerült a gyatra házi festés alatt meglátnom hogy ez nem egy R16, hanem egy R12. Sajnos ilyen festéssel vettem, de már nincs szívem szétszedni ,hogy újrafessem. Egyébként ha valakinek kellene jó állapotú de rossz karburátor miatt nem muködo TVS SUZUKI EKO hívjon fel:06304340709

Addig is jó Rigázást mindenkinek!

Tagged with →  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.