Idén először az Alföldi Veteránjármű Börzét szervező társaság és a Volga Klub stílszerűen november 7-re időzítette a Szovjetjármű találkozót. Változatos programokat szerveztek egész napra, amire mi is meghívást kaptunk. A technika (vörös) ördöge természetesen önállóan döntött annak kérdéskörében, hogy mikor milyen programot tudunk ott érni, mikor hová tudunk érkezni. Persze már az is pozitívum, hogy ilyenkor motorozni lehet; tavaly novemberben már nagykabátban dideregtünk az óra alatt, és vártuk a klubsörözésre érkezőket.

Ott kezdődött, hogy a Corvin Mozi előtti találkozóra Maros, Bíró Laci és Németh Gyuri késve érkezett. Gyújtáshibával küszködtek, ami egészen triviális okból következett be: Gyuri motorján az utólagos gyújtáskapcsolóról szakadt le a kábel. Kipe pedig a sarokig jutott a Vácot is megjárt Riga 3-assal, a bringariga pedig egyrészt tiltakozott, másrészt meg kevés lett volna az előttünk álló terepviszonyokhoz, így Mazdával csörtetett utánunk.

A várost átszelve sűrű füstfelhőbe burkoltuk az egész Széchenyi-hegyet, nem várt meglepetésként hatva a kirándulókra. Aztán nem várt meglepetésként kiderült, hogy az úttörővasút másik végállomása a következő program helyszíne, így nagy zajjal-füsttel, ám jó hangulatban átvonultunk Hűvösvölgybe. Közeledve a helyszínhez egy tányérsapkás, nagykabátos szovjet rendőrtiszt ugrott elő egy piros Volgából mint kiderült az egyik szervező imigyen invitált bennünket a gyermekvasút parkolójában összesereglett gépkocsitulajdonos elvtársak közé.

Remek zsíroskenyeret is kaptunk, amit stílusosan egy Volga motorháztetejéről kínáltak. Jót motoroztunk, megbámultuk mások gépeit, sztoriztunk egy jót, sétáltunk egyet, majd sötétedés előtt hazafelé indultunk. A többit meséljék el a képek.

Poteka

Jelenleg 3 galériát tekinthettek meg, íme:

IMG_3449

Németh Gyuri képei

100_5185

Maros képei

100_5192

Kipe képei

Tagged with →  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.