Rigák és rigások az oválon – 2013. július 6. – Velodrom Millenáris

Annyi rákészülés, szervezés után eljött ez a nap is. Talán a legnagyobb munka ezt a rendezvényt elozte meg, annyi mindent találtunk ki, hogy méltóképpen ünnepeljük meg. A legfontosabb az volt, hogy minél többen legyünk ott motorral vagy anélkül, de persze titkon reménykedtünk, hogy Rigák tömegét sikerül felsorakoztatni. Nos, ezzel nem vallottunk szégyent, a képeken is látszik, hogy rekordszámú Rigát tereltünk össze, az ovál közepén lévo placc egyik sarkát teljesen beborítottuk.

Látványos volt a Rigások és bringások versenye is, ami az elozetes számolgatásoknak megfeleloen nagyon szoros versenyt hozott, mindössze néhány tizedmásodperc döntött Riga és bringa között, amiért mindenképpen tisztelet illeti a BVSC sportolóit, akik elfogadták a meghívást. Eldöntöttük egy évtizedes – és tényleg pont annyi – vitát is, nevezetesen a tirisztorosok és megszakítósok örök vitáját, bár nem garantáljuk, hogy az eredménybol bármiféle következtetést le lehetne vonni. Mindenesetre július hatodikán, 35 fokos melegben Bíró Laci R12-esének és Poteka R22-esének párbajából az elobbi jött ki gyoztesen.

Kisorsoltunk a nagy dobásnak szánt tombolamotort is, amit meglepoen élénk érdeklodés mellett sorsoltunk ki a száznál is több jelentkezo közül. Még jó, hogy független kézre, a szpíkerre bíztuk a húzást, mert az idén 30 éves, eredeti állapotú, alig futott R16-ost ifj. Kánya Zoli nyerte (klubtagok nem vehettek részt értelemszeruen, mert még a mutyi látszatát is el akartuk kerülni).

Most egy nagy pihenés következik, majd nekiállunk kitalálni magunkat a következo évtizedre. Még most sem késo csatlakozni!

Poteka

Egy nem mindennapi születésnap eseményei:

forgatas_08

Beharangozó forgatása

stand_12

Születésnapi stand Rigák tömegével

oval_32

Húzom a gázt, pihen a fék – fenn az oválon

forgatag_19

Veterános forgatag

Tagged with →  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.