Sikeresen teljesítették az ÉV ELSŐ TÚRÁJÁT azok, akiket a vasárnap reggeli mínusz 7 fok nem riasztott el a közös motorozástól.

Gyál délelőtt 10 óra, gyülekező.

Szikrázó napsütés, hideg szeles idő.

A legendás gyáli trióból csak ketten, viszont jómagam most nem kisérőkocsival, hanem egy verho 6-ossal csatlakoztam az ötfős csapathoz. Nagy élmény volt, főleg azoknak akik jól felöltöztek és arcvédős sisakot tettek a fejükre. Akik meg nem, azok pirospozsgás arccal tették meg a 60 km-es távot. A gépekkel most nem volt szerencsénk. Az egyik Riga 16-os kuplungja, majd pedig lendkerék-rögzítő éke rendetlenkedett. Németh Gyuritól eltanult gyorsjavító technikákat bevetve sikerült megoldani a problémákat majd egy 40 km-es egyhuzamban megtett etap bizonyította, hogy a csapat urrá tudott lenni a helyzeten. A túra során összetalálkoztunk a Babettások egyik helyi képviselőjével aki kb 70 éves kora ellenére napi rendszereséggel cikázik a környéken.

Kedves Rigás társak. Most már nem csak kisérőkocsiból, hanem személyesen is megtapasztaltam a téli motorozást. Nyilván vannak kényelmetlenségi, sok gönc, jó kesztyü és meleg cipő, miegymás, de az élmény bőven kárpótol!!
Jól éreztük magunkat, jókat viccelődtünk és a teaszünetekben beszélgettünk, tervezgettünk. Többek között sajnáltuk azokat is akik a klaviatúra előtt ülve a motorok műszaki problémáit és motorozás elvi kérdéseit fejtegetik.

Maros

Tagged with →  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.