Képenkénti komment:

01 A reggeli menet után, Domoszlón a kisbolt elott
02 A párás siroki reggel, második nagyobb megálló
03 Kajaszünet, Dimitrij várja az út több részét
04 A motor és az összes felszerelés
05 Egercsehi szénbánya maradványai,ez maradt a múltból
06 A régi idokbol
07 Mindketten elfáradtunk a túra végére, innen jön a tolás

Reggel átnéztem a cuccokat, hogy minden rendben van-e, az ido a motornak kedvezo volt, kis szivató és pöccre indult. Apum félálomban nézte, ahogy elhagyom az utcát, alig mentem valamit, a motor rángani kezdett és kérte mindig az egyest. A falu szélén már forró volt a blokk így megálltam.
Rögtön a karbinak estem neki, mert sejtettem, hogy ott lesz a gond… Igazam volt, kevés benzint kapott és ezért rángatott és nem vitt. Mire megoldottam a problémát a motor annyira lehult, hogy tovább mehessek. A következo megálló Domoszlón volt, hogy pihenjünk. Megállt egy ember és érdeklodni kezdett, hogy milyen fajta a motor, honnan jöttem és hová megyek. A piheno végén összekaptam a cuccom és indítottam a gépet, mikor meghallotta az ürge a motor hangját azt mondta „Atyaúristen!”, pedig csak Riga hangja volt.
35-40-es tempóban mentem végig a következo szakaszokon és szépen muzsikált fölfelé Kisnána után a kb. 1 km-es emelkedon.
A következo nagyobb megálló Sirokban volt, némi frissítés és pihenés után davaj, a gép suhant végig egész Pétervásáráig, ahova eléggé hamar érkeztem, meg is lepodtem. Míg nem jött Bíró kollága addig a kutassal beszélgettem. Kicsivel késobb meg jött Laci. Otthonában büszkén mutatta gyujteményeit, amire büszke is lehet.
2 órával késobb megjöttek a többiek és kis frissíto és beszélgetés után a túra folytatódott. A Bükk lábánál mentünk végig és mindig elkerültük az esot, problémánk már nem igazán volt a célig csak annyi, hogy Bírónak elveszett a kuplungkart rögzíto csavarja, amit egy 100-as szöggel pótolt. Bélapáton keresztül zötyögtünk és a kapuban volt együtt a klub ismét a motorok hegymeneti tulajdonsága miatt. A motorokat indítottuk, átvette Rubens a klubnak járó a trófeát és már mondták is be, hogy megjött a Riga klub. Bezötyögtünk és kis piheno után jöhetett a sörözés, üllohajító, kamionhúzó, söröshordótartó és motorok versenye (melyik a legöregebb legszebb… s a többi). A klub mindegyiken indított embereket vagy motorokat.
Sajnos nekem osztálykirándulásra kellett volna mennem, de a gép a klubbal akart maradni így megadta magát Bélapát szélén, anyumék ekkor elindultak kocsival értem, az osztálykirándulás helyszínéig kb. 7 km-t toltam majdnem végig mire oda értek, ekkora sz@rrá áztam és el is fáradtam.
Az osztályfonökömnek szóltunk majd elindultam hazafelé, a gép a futón volt , én fáradtan a kocsiba. Rubensnek jeleztem, hogy bocsi, de a gép nem bírta tovább és haza mentem. Sokkal szívesebben maradtam volna a klubos társasággal és lehet, hogy akkor a gép sem adja fel a harcot, de sajnos így alakult, jövore is megyek a klubbal Bélapátra ha mennek. Szerintem aki nem jött az igazán bánhatja, mert nagyon jó kis buli volt.

Tagged with →  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.