A klub évtizedes fennállása során megjelentünk tévében, rádióban, interneten, újságokban és a Die Hard 4. részében tulajdonképpen a moziban is. A színház eddig kimaradt; egyrészt nyilván indokolatlan lehet egy klasszikus darabban egy Riga jelenléte, másrészt a kortárs darabok pedig nem egy 30 éves moped köré kanyarítják a cselekményt. Legalábbis eddig így volt.

Augusztus elején ismeretlen szám jelent meg a telefonomon – a totalbike.hu-s főszerkesztő, Zomborácz Iván keresett meg Zách Dani javaslatára. Egy rendezvényszervező cég keres kiskerekű “Romet-féle” szoci kismotort színházi darabhoz kelléknek – s mivel a többi lehetséges márka köré nem szerveződött ilyen csapat, ránk gondoltak.

A megrendelő egy, Szőke András által rendezett darabhoz keresett motort, melyben a főhős “vad motoros” Mini Rigán gördül be a jelenetbe és később ugyanígy távozik szíve választottjával. Miután sikerült leegyeztetni, hogy mi is az a Mini Riga, keresni kezdtük a megfelelő motort.

Fontos volt, hogy jól nézzen ki, de nem kell, hogy eredeti, hibátan legyen teljesen, látszhatnak a használat nyomai. Viszont biztosan kellett indulnia: úgy nézett ki a dolog, hogy augusztus 20-a körül elviszik, augusztus végén van egy jelmezes főpróba és szeptember első felében a két előadás Székesfehérváron és egy másik nagyvárosban. Ráadásul – bár felajánlották, hogy a tulajdonos viheti a gépet és ott lehet az előadáson – de idegen pilóta számára is biztosan kell beindulnia mondjuk két hét állás után, a színpad mellett adott pillanatban, amikor a dramaturgia megkívánja. A második indítást ráadásul a színpadon, előadás közben kellett produkálni, majd azonnal, lefulladás nélkül kigurulni a főhőssel a jelenetből.

A motort átvizsgálva, részletes útmutatóval adtuk át az indítás folyamatára vonatkozóan és a kis motor sikerrel vizsgázott. Minden egyes alkalommal azonnal indult, ment amikor kellett, nem folyatta testnedveit és karcolás nélkül kaptuk vissza – azóta már Marosnál pihen a helyén, a többi között.

Tagged with →  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.