Rögtön a legelején, két olyan dolog, ami nem feltétlen szorosan, de mégis ide vág.

Az első – friss szelek fújnak a Riga klub tagságban, folyamatos frissülés van gyerekek!  A második – a Jóistenke tegye az összes időjóst a kopaszok közé 🙂

No, akkor magyarázzunk meg mindent és persze jöjjön a ráckevei élménybeszámoló – mert élmény volt a javából! Sokan és nagyon készültünk rá, vártuk már azt a vasárnapot.  Aztán szerdától már riogatott a média a hétvégi katasztrofális időjárással, ami sajnos szombat este és éjjel meg is mutatta foga fehérjét igen kemény viharok és felhőszakadások formájában. Kora reggel kinézve az ablakon  tanakodtunk mi is legyen, körtelefon a túrára bejelentkezetteknek, majd fájó szívvel de gyakorlatilag klub szinten lemondtunk a dologról, – ahogy mondani szokás – utazás egyénileg, de szerencsére voltak akik  megkockáztatva az alapos elázást is bevállalták az utat és kimentek a soroksári találkozási pontra és sajnos olyanok is akik szomorúan, de inkább lemondták a túrát. És akkor itt forduljunk is vissza beszámolónk legelejére az időjósok és a kopaszok témakörhöz ….mert bizony ezt követően, szinte egész nap sütött a nap!

Soroksárra volt meghirdetve a találkozási pont, volt aki utánfutón, volt aki lábon érkezett :

Friss szelek, új arcok!

Nagyon nem is ragoznám túl a dolgot, de folyamatosak azok a hangok és észrevételek hogy fogyunk és egyre kevesebben vagyunk, ami egy olyan kis létszámú márka klubnál mint a Riga Klub akár még aggodalomra is adhatna okot. Nos kérem, ezen a vasárnapi túrán több volt az új (vagy nemrégiben csatlakozott) motorosok száma mint a “keménymag” létszáma. És mi ennek roppantul örülünk!!!!!  Arról nem is szólva, hogy a ráckevei Pauer Püspök sétányon még további családtagok és ismerősök is csatlakoztak hozzánk így egy teljes palettát feltudtunk mutatni a nagyszülőktől a gyerekeken át egész az unokákig – két veterán autó egy OFF (napi) autó továbbá  hat veteránmotor és egy csapatnyi jókedvű ember, jó hangulatban remek helyszínen , –  ezek voltunk mi!

Ráckeve :  a Kis-Duna partjánál jártunk

És akkor jöjjön néhány sor magáról a rendezvényről is. Tavaly voltunk elsőre és már akkor megfogadtuk, ide legközelebb is  jönni kell!  Rendkívül színvonalas és látványos dolog volt ez valamint a vendéglátás is elsőosztályú. Volt itt minden veterános szemmel, Dutra baráti kör és  Trabantosok klub szinten (lehet, jövőre nekünk is egy Riga-Verhovina standot kellene állítani?) Ikarus buszok, Minik, Mercik, Skodák, oldalkocsis motorok  és  még minden ami szemnek-száj ingere veteránautós-motoros témakörben  A-tól  Z-ig.   Modell és RC modell hajók kiállítása és bemutatója a stégen, Rendőr hagyományőrző egyesület csendőrei és számos korabeli Rendőrségi gépjármű …..felsorolni is nehéz lenne mindent és mindenkit.  Így ha esetleg valaki kimaradt a felsorolásból, annak sorry – rengeteg minden látványosság és látnivaló volt ott a parton 🙂 Terített asztalok a regisztrált járművel érkezőknek, rotyogó babgulyás a katonai gulyáságyúban valamint még számos egyéb program, műsorok, népviseletbe öltözött lányok, stb, stb…….szuper volt !

rakeve.GyuriKepek10

Szinte végig sütött a nap, rengeteg érdeklődő és kiállító valamint jó hangulat volt egész nap. Ettünk, ittunk, jókat beszélgettünk. Aztán délután háromkor indult a meghirdetett felvonulás amin mi Rigások is megjelentünk, bár vissza már nem mentünk hanem hazafelé, azaz előbb a soroksári Hősök tere felé vettük az irányt. Joci aki Gödöllőről érkezett, itt hagyta még reggel utánfutós autóját, arra vissza pakolták a fiúk a csodaszép Verhót és mindenki elindult hazafelé. A többség fővárosi, de Gergő még Biatorbágyig pöfögött haza motorjával . Köszönjük a rendezőknek és köszönjük nektek is srácok, akik eljöttetek Klubunk meghívására, ez egy remek nap volt. Jövőre veletek ugyanitt !!!!!

 

 

Tagged with →  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.