Míg a csapat egyik fele azért drukkolt, hogy legalább nyomokban jó ido legyen, a téli túrákról elhíresült gyáli különítmény azon aggódott, nem lesz elég hideg ez a novemberi vasárnap egy jó kis rigázáshoz. Ideális ido lett végül, a Tuti úr által talált félig legális csapáson keresztül sikeresen bevonultunk az emlékparkba, ahol a szokásos módon sikerült magunkra vonni a figyelmet a 10, egyszerre füstölo motorral. Beálltunk a Tupoljevek, Iljusinok, Ladák, Moszkvicsok és megannyi szovjet gépcsoda közé, majd megpróbáltunk elvegyülni. Az Emlékpark kiállítási anyaga érdekes, állapota lehangoló, külsoleg egy sosem kímélt, kocsmázásra használt életmód-Riga szintjén van. Persze a fenntartók kommunista szombat keretében csinosítgatnak mindent, tárlatvezetést tartanak vagy saját pénzbol nyírják a füvet, újítgatják a gépeket, de akkor is furcsa, hogy a valaha volt nemzeti légitársaság bázisa mellett sikerül ennyire elhanyagolni a dicso múltat.

Bejuthattunk a gépekbe is, volt muködo pilótafülke, muködo hajtómu és a csapatban egy muködo Stella is, utóbbival Kadó tette meg a Cegléd-Ferihegy-Cegléd kanyart, mint utóbb kiderült mindenféle hiba nélkül. Mivel a késoi jelentkezés miatt lecsúsztunk a közös ebédrol, különösen örültünk Kipe, vagy inkább felesége meghívásának, aki rettento kondér babgulyással várta a kicsit összefagyott és éhes bandát. Kitettünk magunkért, Kipe hétfon nem volt kénytelen babgulyást enni, nemigen hagytunk belole. Mivel ez egy szezonzáró túra, s mint ilyen késo osszel van, a korai sötétedés okán elobb a gyáli csapat, majd Rubensék is hazaindultak, mivel a Riga 4 világításánál már csak a Stelláé hasonlít jobban egy kialvófélben lévo háztartási gyertyáéra.

E sorok íróját végül Marosék mikrobusza fuvarozta haza motorja ölelésében a raktérben, mivel késore is járt, sötét is volt már és fel is volt pakolva rendesen. Jó volt még idén egyet motorozni, noha ez mégsem szezonzáró, hiszen a gyáli fiúk sosem zárják le a szezont – most kezdodik igazán az o szezonjuk, hiszen a Mikulás-napi motorozás után idén is várnak szeretettel mindenkit Gyálon, a benzinkútnál december 30-án reggel 8-kor egy évzáró túrára. A túra rossz idojárási körülmények között is megrendezésre kerül, sot – akkor lesz csak az igazi…

Poteka

Tupoljevek, Iljusinok, Rigák és egyéb szovjet csodafegyverek

Tagged with →  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.