Poteka élménybeszámolója :

Németh Gyurival és Maros úrral találkoztunk a Flórián térnél reggel 9 előtt valamivel. Kipe telefonált, hogy Kotulák Zoli oda jön, a minis csapat pedig egyelőre a főhadiszálláson küzd a kifinomult technikával (később kiderült, hogy a szokásos K-60-as karbigondok mellett elállítódott (!) a tirisztoros gyújtás, azaz lelazult az állórész.

Megérkeztünk az evezőstelepre, ott már jó pár Lada, Moszkvics, két Ural és egy Uaz süttette magát a késő őszi napfényben, ideje volt hát néhány Rigát helyezni a kompozícióba. Aztán Kánya Zoli szerint ideje volt tüzet is rakni, meg krumplit pucolni, így aztán be lettünk fogva a konyhára. Az események gyorsan követték egymást, kipróbáltuk Kipe Babetta-blokkos Stelláját, ami a kulturált működést mellett szerény teljesítményével vetette észre magát.

Közben elkészült az ebéd, beszélgettünk, nézegettük a felhozatalt és antik gyertyákra alkudoztunk. Ebéd után haza kellett sajnos indulnom, bár 3 körül amúgy is hűlni kezdett a levegő és kevesebb lett a fény.

Hazaértem négy körül, remek volt, jót motoroztunk, remek volt a Kánya elvtársék által főzött scsí leves, amihez a Riga Klub részéről maros úr a krumplipucolásban, Attiláék az asztalok és székek pakolásában, jómagam pedig a tűzrakásban szerzett halhatatlan érdemeinkkel járultunk hozzá.

Hazafelé előbb elindultam a többieknél, még vicceltek is vele, hogy lehet, hogy az út szélén találkozunk. Majdnem így is lett. :)

Az evezősteleptől egészen a Pünkösdfürdői Strandig jutottam, de már addig is dadogó motorral, 30-as tempóval sikerült eljutni. A 47 éves szovjet technikának persze semmi baja sem volt, csak az utólagosan a benzincsőre hebrákolt benzinszűrő dugult el teljesen. Szétszedés közben még el is tört, így ott voltam négy centi folytonossági hiánnyal a benzincsövön. Szerencsére a nálam lévő defektspré gumicsövét levágva két perc alatt építettem újra az Riga 3-as benzinellátását és már repültem is tovább, végig a rakparton nyélgázzal.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.