Üdv mindenkinek.

Megszáradtam… A reggeli lefújás után röviddel úgy döntöttünk, hogy mégis megtartjuk a túrát. Több rövidített útvonalterv is elkészült, majd Maros műhelyétől (ahol a Kék Villám is szállást kapott néhány napra, köszönet érte Maros barátunknak) 8 óra után hárman (Maros, Németh Gyuri és jómagam) elindultunk a Váci úti Tescohoz a Kipével megbeszélt találkozási ponthoz.

Kipe sem jött egyedül, új barátunk egy jó állapotú Zündapp nyergében érkezett. A további leosztás:

Kipe: Riga 3 Maros: Mini Riga V-501 M Németh Gyuri: Riga 12 biro73: Riga 16

9 óra magasságában elindultunk. A gépek biztató hanggal, egyenletesen dolgoztak ekkor még éppen csak szemerkélő esőben. Csupán egy kisebb meghibásodással küszködtünk. Németh Gyuri motorján gyertyacsere és pici benzinszint állítás vált szükségessé. Vácott kis pihenőt tartottunk egy lángossütőnél a vasútállomáson, de az sajna zárva volt… Közben Riga Peti jelezte hogy úton van felénk és csak néhány kilométer választ el bennünket. Lementünk a főútra és kisvártatva üdvözölhettük Riga Petit, aki a “Siga” nyergében érkezett.

Folytattuk az utat, bár ekkor már nekem feltűnt hogy északra, amerre haladunk nem túl bizalomgerjesztő az időkép. Vác után ránkszakadt a fergeteg… Hüvös szél kíséretében ekkor már szakadt az eső. Félreálltunk és rövid tanácskozás után a visszafordulás mellett döntöttünk. Ekkorra már mindenki teljesen elázott (persze csak szigorúan kívülről). A visszaút is csaknem esemény nélkül zajlott. Mindössze két láncleesést kellett Riga Petinek realizálnia.

Budapesten aztán ki-ki hazafelé vette az utat. Szerencsésen hazaért mindenki. Maros és én negyed 3-kor landoltunk Maros lakásán. Kedves felesége száraz ruhákkal és ízletes ebéddel várt bennünket. Ezután 15:45-kor beültem a kocsimba és hazautaztam. A Kék Villám még pár napig Maros műhelyében pihenheti ki a fáradalmait.

Jó pihenést Rigások, jó pihenést Rigák! (biro73)

Képek és videók is készültek, a készítők rövid időn belül küldik.
Szép napot kíván:

Bíró Laci

DSC00336

Kipe képei

100_5146

Maros képei, videói

DSC00335

Németh Gyuri képei

05

Slammpixxx képei

Tagged with →  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.