mopedmetal_2016_0

A Turbometal Blog csapata immárom negyedik éve rendezi meg a Moped Metál elnevezésű programot ami idén is remekül sikerült.  Most estefél tíz van és amíg ez a cikk íródik, valószínűsíthető hogy a “kemény mag” még mindig kint van a Görzenálban, együtt bandáznak és tépik a szájukat a kis mopedeknek a pályán:-)

….ja, hogy nem mondtam. Ott volt a menet célállomása, ahol a regisztrált résztvevőket hotdog, Red Bull, gyorsulási verseny és végül, de nem utoljára, – remek hangulat várta. De ne szaladjunk ennyire előre.

Gyülekeztünk a kijelölt találkozási ponton,  – itt jóízű beszélgetések, haverkodások, egymás gépeinek mustrálása aztán a csúcspont, – közös mopedolás a városban szana-széjjel keresztül és kasul. Két szóval jellemezném : Élménydús és Profi!

Az utóbbi jelző a szervezésé mert a rendőr és polgárőrmotoros felvezetésnek köszönhetően szinte egy megtorpanás nélkül mentünk át a városon…és aztán mentünk bőven! Szinte az összes nevezetes és/vagy a turisták által közkedvelt pontján a városnak megfordultunk, minimum egyszer. Budai várkert bazár, Lánchíd és alagútja, Andrássy út, Hősök tere, Üllői út-Ferenc Körút, pesti és budai rakpartok, Parlament, stb, stb. És az élmény? Gondold csak el ezeket a helyszíneket és útvonalat 241 darab rendszám nélküli (50 ccm-es) jellemzően minimum tízen-huszonéves, de volt ezeknél évtizedekkel öregebb gép is, 2T kismotorral, mopeddel. Képzeld el azt a sok döbbent arcot az autósok közt, a fürtökben lógó és fényképező turistákat, integető, mosolygó járókelőket és mivel kánikulai nyár van, azt a sok csinos lányt is akiket láttunk, akik mosolyogtak és integettek nekünk  😉 Képzeld el hogy az egész város a tied, tied és 213 társadé (na jó, csak egy, néhol két lezárt sáv) és mindenki téged, titeket néz. Képzeld el hogy mindenki ugyanannak a hobbinak hódol és azért van ott hogy jól érezze magát….

Szóval, nagy élmény volt!

 

Képek –  az indulás pillanatai és a gyülekezési pont:

 

…és a végén néhány a célállomáson, a Görzenálban:

 

mop67060664324276255_n

Csoportkép – a csapat (egy része) a többiek valahol a Görzenálban csatangoltak 🙂

Tagged with →  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.