Kedves Olvasó!
Első motorom egy sinski típusú robogó volt, amit a mai napig rendszerességgel használok. De emellett vágytam valami egyedire, valami régi motorra. Először vettem egy jawa babettát,amivel 1 m-ert nem tettem meg úgy, hogy ne én tekerjem… Aztán egyre gyakrabban kezdtem látogati a riga.hu-t majd az apróhidetéseket is egyre gyakrabban böngésztem, míg nem nem találtam a számomra ideális motort, egy fekete-fehér Riga 16-ost. Mikor megvettem szinte használhatatlan állapotba volt, igaz új festésű volt. Napokig keresgéltünk, míg nem találtunk egy hozzá nem értő szakembert, aki elvállalta. Több hétig volt nála, mivel a lakóhelyemtől mintegy 30 km-re lévő városba lakott a szerelő. De minden jó ha jó a vége, sikerült megcsinálnia a motort, ami a mai napig kiválóan működik, leszámítva a villamos berendezéseket. (lámpák, kűrt, km számláló és óra)

Mittli Dániel Árpád, Szentgotthárd-Rábakethely

Frissítés 2008.augusztus 18:

Riga 16-osból készült kerti traktor

A tavaly nyáron megvásárolt fekete-fehér Riga 16-os motoromat alakítottuk át kapálógéppé, mivel már akkor is volt egy robogóm, és évközben hozzájutottunk egy Verhovinához, és 3 motorra nem volt szükségem.
Az osztrák kapálógépre, amin eddig egy Puch motor volt, némi hegesztés után tudtuk felfogatni az s-58-as motort, a kormányra a riga 2 fokozatú sebességváltója került fel, az utánfutó (kulló) pedig a riga kerekeit kapta meg. Mivel ezentúl a lánc a motorból függőlegesen fog kijönni, ezért a tekercsek alól a motorblokkból egy részt ki fogunk vágni, és a hűtés miatt egy hűtő kereket a tekercseket tartalmazó fém házra felfogatni. Amíg a motor motorkerékpárként szolgállt nagyon meg voltam vele elégedve, nagyon jól gyorsult és a 60 km/h-át is képes volt elérni, remélem ezekután sem hagy cserben!

Ha valakinek szüksége lenne az átalakítás után megmaradt alkatrészekből (első lámpa, hátsó lámpa, tank, benzincsap, visszapillantó, kipufogó, váz, ülés, km óra, sárhányók), az írjon!
mittlidaniel@freemail.hu

Tagged with →  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.