Szervusztok!

Kezdem azzal,hogy lett egy kabala állatkánk (az én kutyám). Képzeljétek, ő is (nem is tudom hogy ragadt rá) szereti a Rigákat.

De leginkább a 4-esemet. Van a 4-esen egy duda és ha azt megnyomom, egyből rohan a motorhoz a kutya, körbeszimatolja és nekitámaszkodik.Nem értem, mit kereshet a motorban.

Meséltem nektek hogy az első motorom egy 16-os volt /még mindig megvan/. Már vagy 2 éve próbálkoztam azzal, hogy télen hazahozom mamáméktól és megcsinálom. Ez lett az a tél, amikor hazahoztam. Szegény motornak még kerekei sem voltak, vagyis megvoltak de nem alatta, hanem egy kiskocsiban (kisszekérben). A góré alá volt berakva és ott állt 20 évig. Na nem is ragozom tovább majd a képek elárulják mi volt.

Hazahoztam, szétkaptam az utolsó csavarig, megzsíroztam ahol kell, rozsdamaróval az összes csavart megtisztítottam és utána raktam össszefelé. A festésén gondolkoztam és elhatároztam hogy le fogom festeni de egyből lebeszéltem magam mikor megtaláltuk a számláját. Megörültem neki nagyon. 1978. április 12-én lett véve a motor, a böszörményi “Kocsis boltból”. A motorblokkja azért nincs még benne mert fúratáson fog átesni nemsokára (idő spórolás miatt is lett kivéve). Sajnos a festéket néhány helyen megette a rozsda. Nemrégiben, úgy február elején Katonka Balázs felhívott, hogy vett egy 4-es Rigát és nézzem meg, hát elmentem és megnéztem. Nagyon megtetszett és megvettem tőle. 1969-es évjáratú, fehérmarkolatos, fémlámpás Riga 4-es. Nekem nagyon tetszik. Sajnos itt nem a festéssel van a baj hanem a krómozással. Itt a krómozást ette meg a rozsda.

Hát a 12-es még mindig olyan szép mint mikor megvettem. Jobban ketyeg mint a kvarcórám. Imádom mindegyiket. Mindegyiket másért. De egyformán szeretem őket. Készül a RigaRider következő része. Figyeljétek. Csinálok még majd más videókat is.

Azt mondják, hogyha valakit vagy valamit elkezd becézni az ember azt nagyon szereti. Hát én becézem őket. Riga 4-esem Bogár, Riga 12-esem Tücsök, Riga 16-osom pedig az Aranyos Ördög nevet kapta. Ne kérdezzétek miért lettek így elnevezve :). Ennyit szerettem volna. Remélem a képeknek örültök.

Üdv

Kiss Laci a böszörményi Riga Klubból (RigaM@an vagy Laci a RigásYeti)

Tagged with →  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.