A facebook szép a facebook jó, a facebook megosztó, a facebook maga az ördög! Hogy ez most hogy jött ide? Nos úgy, hogy a mi klubunkban, baráti körünkben is voltak hangok hogy jó-e, kell-e a weblapunkkal párhuzamosan egy facebook-os profilt is üzemeltetnünk. Hozni fogja-e a látogatókat és olvasóak a riga.hu számára vagy pont ellenkezőleg, elszipkázni innen. Erre a kérdésre egyébként a mai napig nem tudjuk a pontos választ, de egy biztos  sok érdekes emberrel hozott össze minket, köztük Dzintars Kuršinskis is Lettország fővárosából Rigából.

Dzintars a főszervezője az évről-évre megrendezendő Kuldīgas Moped Fesztiválnak  (Kuldīgas mopēdfestivāls) Ez amolyan motoros túra és fesztivál egyben aminek mindig van valami apropója is, mindig ragaszkodnak Kuldiga városához, de 2017-ben meglátogatták a Edmunds Nitiš-t az egykori Riga gyár (SZ – Sarkanā zvaigzne / Vörös Csillag) volt főkonstruktőrét.

És mint ahogy azt a képek is bizonyítják, nem valami kis alig néhány fős mopedes brigádra kell gondolni és hogy mennyire veszik őket mások is komolyan, arra nincs jobb bizonyíték hogy a rendezvény keretein belül kiállításra került jó pár korabeli gyári Riga versenymotor és prototípus is. Ne is pazaroljunk több szót, jöjjön a rengeteg kép köztük számtalan ínyencséggel és bemelegítésnek egy videó is.

Köszönjük Dzintars!

Videó, Kuldīgas Moped Fesztivál   : https://www.youtube.com/watch?v=3SM2l3f6FoM

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.