Végre felvirradt a szezonnyitó gurulás napja is. Az idő csodaszép volt, a program ígéretes, így külön örültem, hogy a találkozási ponton 8 motoros eszmecseréjétől (és a Hungária körút kétszer három sávjának zajától) volt hangos a Mogyoródi úti parkoló. Eljöttek Attiláék, azaz a mindenre elszánt minis brigád plusz egy gyönyörű Simson Schwalbe, gyáli fiúk, akik leginkább télen, tökig hóban szeretnek kuplungot cserélni, de azért megemberelték magukat és a plusz sok fokban, száraz aszfalton is a csapatban túrázást választották. Ott volt még Maros és Németh Gyuri és jómagam is, míg Kotulák Zoli Szentendrére jött patent Jawa Stellájával.

apr.001 apr.002 apr.003 apr.004

Indulás után boldogan verettünk a kihaltnak azért nem mondható Hungária körúton, az Árpád-hídon majd a Szentendrei úton, remekül nézett ki a 8 kékek füstölő motor, melyek éppen a városból kifelé köhögték ki magukból a téli állás okozta olajos pászmákat. Zsolt Riga 12-ese egy kicsit túl sokat is köhögött, először karbi pucolással, majd gyújtásállítással orvosoltuk.IMG_0828
Végül csak megérkeztünk a Duna Korzóra, még Kotulák Zoli is ránk talált, mondjuk nem volt nehéz kiszúrni a 8 Rigást az út szélén – a találkozóra igyekvő szocijárművekből dudaszóval és integetéssel adták tudtunkra, hogy lélekben velünk vannak. A Retro Dizájn Center vagy mi előtti parkoló már zsúfolásig megtelt, így hatásos belépővel tudtunk megérkezni.
 apr.006 apr.005 apr.007
Kánya Zoli eligazítása után meglátogattuk a múzeum állandó kiállítását, mely tematikus csokrokba rendezve mutatta be töménytelen kiállítási tárgyát – mint Keravill, Merkur-telep, vegyesbolt, játékok, stb.
apr.009 apr.10 apr.11 apr.13 apr.14 apr.15 apr.21 apr.22 apr.23 apr.12 apr.20 apr.24
Meglátogattuk Szentendre nevezetes lángosát, majd elérkezett az idő a felvonulásra és a Skanzen meglátogatására. A száznál is több antik szoci vas rettentő benzingőzzel ajándékozta meg Szentendre városát, mire a tiszteletkör után a Skanzen felé vettük az irányt. Mivel a felvonulás rendőri felvezetéssel zajlott, módunk nyílt arra, amit már régóta ki akartunk próbálni – a nyélgázon való pirosban áthajtásra is.
IMG_0826IMG_0827
A Skanzenbe érkezve hamar kávézót kerestünk, amelyet a falumúzeum parasztházai között találtunk meg végül, de legalább a kávé jó volt. Némi séta után elérkezett a búcsú ideje, több turnusban hazafelé vettük az irányt.
Kánya Zoliék ismét remek hangulatú, tartalmas eseményt hoztak össze és az időjárással is szerencséjük volt. Találkozzunk legközelebb is!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.