‘Robogók és motortörpék’ kiállítás (Múzeumok éjszakája 2009)

Eljutottunk oda, hogy ha ma Magyarországon valamilyen szervezet kismotorügyben kiállítást tervez, feltétlenül számolnak velünk. A Közlekedési Múzeum és a Maróti könyvkereskedés közösen határozta el, hogy időszakos tematikus kiállítással emlékezik meg a maximum 100 köbcentis géposztályról, szerepükről a forgalomban, a legfontosabb gyártókról, modellekről. A volt szovjet vonal tekintetében természetesen ránk gondoltak rögtön, és Kipén keresztül felkérték a klubot, hogy ismét állítson ki 2-3 jellemző típust a legjavából, mivel a Közlekedési Múzeum csak egy kis hibás R4-et és egy késői Verhovinát tud felmutatni. A szervező külön kérése volt, hogy az előző kiállításon, valamint az OT-Expón is feltűnt, 1967-es, korai szériás restaurált Riga 3-as feltétlenül legyen benne. Emellett még Markót Péter alig futott metálarany 16-osát, valamint Kipe saját zöld-vajszín 22-esét választottuk ki a nemes feladatra.

A tárlat eredetileg május 20. és június 22. között volt látogatható, melynek megkoronázása a Múzeumok éjszakájának rendezvénysorozata. Azonban a nagy sikerre való tekintettel újabb 3 hétre meghosszabbították a kiállítást. Így aztán még mindenkinek van lehetősége megtekinteni a klub büszkeségeit és számos más magyar, nyugat- és keletnémet, osztrák, csehszlovák kismotort. A Maróti könyvkereskedés csak erre az alkalomra készített rendkívül színvonalas dekorációval, plakátokkal, korabeli tárgyakkal, dokumentumokkal készült, melynek keretében minden fontos állomását, mérföldkövét bemutatják 100 köbcenti alatti kismotorok fejlesztésének, gyártásának.

Időközben lezajlott a Múzeumok éjszakája is, melynek keretében a Riga Klub egy találkozóval egybekötve közösen látogatta meg a tárlatot. A galériában Kipe rövid leírását, képeit, valamint Váradi Balázs képsorozatát láthatjátok, aki összesen 220 km-t rigázott, hogy ott lehessen. Természetesen élményeit nem tartotta magában, a Visonta-Budapest-Visonta túra élménybeszámolóját a képei alatt olvashatjátok!

Poteka

Jelenleg 2 képgalériát tekinthettek meg a kiállításról és a találkozóról, íme:

P170

Váradi Balázs képei

muz008

Kipe képei

Tagged with →  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.