A képek önmagukért beszélnek, a  végletek képei. Nyugalmat árasztó tájkép,  éjszakai őrült hangulatú koncert elkapott pillanatai és több száz vagy alig ötven köbcentis motorok kavalkádja.  Ezek pont olyan sokszínűek és a két véglet között csapongóak mint maga ez a rendezvény is Bélapátfalván, a Bélkőhegy lábánál. Minden évben varázslatos!

Kádas Zsolt beszámolója

Sziasztok!

Idén is mint minden évbe meghívást kaptunk a bélapátfalvai motoros találkozóra. Én az Royal Enfield motorommal, Kadó fiam a 600-as Hondájával érkezett a találkozóra. Péntek este révén izzott a parázs és már csorgattuk is a nyárson a szalonna zsírt. Sok barát volt és jókat beszélgettünk és persze az ország minden részéről érkezett pálinkákat kóstolgattuk.
Az esti órákban Németh Gyuri Rigás társunk is megérkezett, jól ismert Riga 12-esével és boldogan koccintottunk érkezésére az általa hozott 70fokos pálinkával.
Bíró Laci is begurult 125-ös Mz Trophyjával és tiszteletét tette a rendezvényen. Remek zenekarok léptek fel és olyan jó hangulat volt,hogy az utolsó zenekar a Jump Rock Band nem kevesebb mint másfél órával játszott tovább a tervezettnél. Péntek este egyik érdekessége Papu motoros társunk,aki 1200 km- t motorozott azért,hogy a találkozón részt vehessen. Amikor a színpadra hívták Németh Gyuri megkínálta a 70 fokosból és mire felért a színpadra már meg sem tudott szólalni a pálesztől. Volt röhögés! Ezután tértünk nyugovóra.
Szombaton szerencsére jó volt az idő, így egy túra indult Szlovákiába Krasznahorkai vár megtekintésére. Oda mi nem mentünk hanem a BÉLAPÁTFALVAI kolostort tekintettük meg. Délután részt vettünk a szokásos felvonuláson ami szintén jól sikerült. Az este jól kezdődött.
Az első zenekar a Üstökös volt. Be is hangoltak és jól is szóltak,de a második számnál a basszúsgitár egy vezetéke elszakadt és nem tudták megcsinálni. A zenekar frontembere a közönségtől kért segítséget,hogy van e valakinél egy forrasztó páka. Hát kihúzott elő egyet a zsebéből!? Hát persze,hogy a Németh Gyuri! Felment a színpadra,megforrasztotta a gitárt és már ment is a koncert tovább! Megköszönték a Riga klub segítségét! A koncertek igen jók voltak. A Rocky Rock Cats  zenekar végig kóstolta a pálinkákat és Gyuri 70 fokosától alig bírtak lejönni a színpadról.
Összefoglalva remek hétvégén vagyunk túl. A Riga klub képviseltette magát és öregbítettük barátságunkat a Bélapátfalvai motorosokkal.

Kádas Zsolt (Rubens)

Tagged with →  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.