A A A
Felhasználó

Please consider registering
guest

sp_LogInOut Bejelentkezés sp_Registration Register

Register | Elfelejtetted a jelszavad?
Advanced Search

— Forum Scope —

 

— Match —

— Forum Options —

Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters

No permission to create posts
sp_Feed Topic RSS sp_TopicIcon
Jogi dolgok (kedvezményes biztosítás!)
KEDVEZMÉNYES BIZTOSÍTÁS, papírok, adás-vétel, rendszám, kötelező felszerelések, KRESZ, stb, stb, Rigázáshoz
2018-03-19
00:37
Felhasználó
kipe
Adminisztrátor
Forum Posts: 1035
Member Since:
2014-05-26
sp_UserOfflineSmall Offline

Kipe,
Klub Elnök - Magyar Riga Motoros Klub

2017-09-29
11:32
Felhasználó
kipe
Adminisztrátor
Forum Posts: 1035
Member Since:
2014-05-26
sp_UserOfflineSmall Offline

“Alapjaiban változhat meg a szabálytalanságokért kapható bírságok összege, illetve módja. A változtatás lényege, hogy az enyhébb kihágások esetén csekk helyett a figyelmeztetést javasolják, mint hatékony megoldást, sőt az is előfordulhat, hogy a vezető visszakapja a befizetett összeget.”

….így legyen, Ámen!  grinnaughty

 

https://www.sportmotor.hu/magazin/kozigazgatasi-ovadek

Kipe,
Klub Elnök - Magyar Riga Motoros Klub

2017-07-18
20:09
Felhasználó
poteka
Adminisztrátor
Forum Posts: 411
Member Since:
2014-05-28
sp_UserOfflineSmall Offline

maros mondta
Az újságíró sajnos rosszul tudja, 3.000.-Ft-nak jóval a duplája a kötelező!

http://inforadio.hu/belfold/20…..n=link  

Fura, nekem 3600 Ft mindkét motoromra külön-külön, pedig budapesti lakhellyel valószínűleg kockázatosabb szorzóval számolnak nálam.

2017-07-13
14:42
Felhasználó
maros
Member
Tagok
Forum Posts: 175
Member Since:
2014-05-28
sp_UserOfflineSmall Offline

Az újságíró sajnos rosszul tudja, 3.000.-Ft-nak jóval a duplája a kötelező!

http://inforadio.hu/belfold/20…..paign=link

2017-03-14
22:48
Felhasználó
kipe
Adminisztrátor
Forum Posts: 1035
Member Since:
2014-05-26
sp_UserOfflineSmall Offline

KEDVEZMÉNYES KÖTELEZŐ BIZTOSÍTÁS (KGFB) RIGA KLUB TAGOKNAK !!!

 

Figyelem!

Sajnos rossz hírek, visszajelzések érkeztek tőletek a napokban a kedvezményes biztosítással kapcsolatosan.

Harnos Atival ma beszéltem, és elmondta hogy Ő (is) a napokban kapta meg az Allianz / MNHJR (Magyar Nosztalgia és Hobbijármű Regiszter)  kedvezményes kötelező biztosítási csekkjét, – amin sajnos jóval nagyobb összeg szerepelt mint tavaly (az 1800 ft körüli összeg másfélszerese) amire még rá kell számolni az éves MNHJR  tagsági díjat (és aki esetleg most vágna ebbe bele, annak még az egyszeri 1000 ft körüli regisztrációs díjat is). Szóval ez már nagyon sok, közel sem nevezhető “kedvezményes biztosításnak”.

Ezt követően beszélt, beszéltünk a MNHJR (Magyar Nosztalgia és Hobbijármű Regiszter) irodával is, ahol sajnos az a rossz érzésünk igazolódott be, hogy ez sajnos ennyi….nincs tévedés, elírás…..az Allianz árat emelt és ők a céggel vannak kapcsolatban, ők is csak a biztosító által meghatározott tarifákat tudják közvetíteni nekünk, motoros kluboknak, azaz azok klubtagjainak.

Szóval ez így, MNHJR tagsági díjjal, regisztrációval már drága.

Aki esetleg új biztosítási év elé néz, javasoljuk nézzen szét a piacon , pl itt

https://www.netrisk.hu/kotelezo-biztositas-kalkulator-lap.html?gclid=CPDkhrz71tICFa4W0wodko4Kew

http://www.clb.hu/kotelezo-biz…..0wodX4EEjg

és keressen magának valami kedvezőt, mert sajnos ez a vonal már nem kedvező számunkra. Egyébként érdekes, a biztosítás kalkulátorok még így is sokszor az Allianzot hozzák ki a legjobb árnak,  viszont ha te magad megkötöd a neten, nincs MNHJR díj és reg. költség, tehát a normál megkötés olcsóbb mint a kedvezményes. Sajnos itt tartunk, mindenki legyen figyelmes ha a 2017-es smkp biztosításának csekkjét a kezéhez kapja vagy újra köt!

(azért nincsenek fix árak az írásban mert az ugye, területenként, egyénenként más és más)

 

Üdvözlettel

Riga Klub Admin Team

Kipe,
Klub Elnök - Magyar Riga Motoros Klub

2017-01-12
14:57
Felhasználó
Ekecs
Member
Tagok
Forum Posts: 120
Member Since:
2014-05-26
sp_UserOfflineSmall Offline

Ha rám lenne bízva a jogalkotás a következőt tenném:

-megállapítanák egy kategóriát,ebbe beletartozna a moped,a mofa,a ‘dongók’,mopedautó és az elektromos bicikli,és az elektromos rokkantkocsi.

-Egyszer vetetnék rendszámtáblát,kötelező biztosítással egyetemben.

-kreszvizsga.

A lényeg:amivel kigurulsz a közútra,azon lenne tábla,és biztosítás,mert azonosítható,lefényképezhető. Sima bicikli kivétel,mert emberi erővel hajtod,és menj bicikliúton,ha van.

Nem boszorkányság-Technika!

2017-01-11
21:03
Felhasználó
pikk47es
Member
Tagok
Forum Posts: 44
Member Since:
2016-11-14
sp_UserOfflineSmall Offline

Szervusztok

A Mopedek rendszámozásához egy adalék:

 A Facebookon fel van téve egy szerveződés amely a “veterán korú Mopedeket NE rendszámoztassák” nevet vagy valami ilyent fed le.Aki egyetért csatlakozhat..  

/nem tudom átrakni ide :(:(/

2017-01-11
18:13
Felhasználó
poteka
Adminisztrátor
Forum Posts: 411
Member Since:
2014-05-28
sp_UserOfflineSmall Offline
2017-01-11
14:06
Felhasználó
vermes tibi
Member
Tagok
Forum Posts: 34
Member Since:
2016-11-18
sp_UserOfflineSmall Offline

poteka mondta
Újra felmerült az smkp-rendszám ügye…

A felmerülő kérdéseket még sokáig lehetne sorolni. Nagyjából rendezhetetlennek gondolom az átalakítás kérdését. Eddig volt/van egy jogszabály-hézag: műszaki vizsga nélkül nem legitimizálható semmilyen átalakítás, de mivel kismotorra nem kell műszaki, elvileg szabad a pálya, hiszen jogi értelemben ami nincs tiltva, az szabad. Ha az átalakítás nem balesetveszélyes és a kreszben leírtakat betartja (pl. 50 centinél magasabban legyen a lámpa…), akkor a rendőr elvileg nem büntethet, hiszen nincs rá jogszabály. Ugyanakkor, tudjuk jól, a rendőr azért büntet meg, amiért csak akar. Ha nincs a módosított alkatrészhez számlánk, műbizonylatunk, nincs rajta E-s jelzés… Részben érthető ez, mert kordában kell valahogy tartani a tizenéves tuningmestereket, de az a baj, hogy nincs rá mód, hogy valaki legalizálhassa az átalakításokat.

Persze, nem kell átalakítgatni – csakhogy, ha tényleg műszaki feltételei lesznek a kismotor üzembehelyezhetőségének, akkor bizony muszáj lesz belenyúli ebbe-abba. A legtöbb kgstsmkp világítása nevetséges. Nem ördöngös és nem is túl költséges átalakítani a világítást LEDes rendszerre, de ki fogja ezt az átalakítást abszolválni? Nyilván nem a Riga-márkaszervíz, hanem a (szükségszerűen) ügyes kezű Riga-tulajdonos – vagyis nem lesz ellenőrizhető az átalakítás szakszerűsége, az anyagfelhasználás (E jelzés, stb.). A fékeknél ez a kérdés még cifrább, hiszen annak átalakíthatósága már eleve kérdéses.

Kishazánkban a segédmotorok (nem beleértve most a robogókat) többségében veterán korúak, nem várható el tőlük komolyabb műszaki-technikai szint. Közlekedésbiztonsági szempontból teljesen indokolt a műszaki szűrés, de, fogalmazzunk úgy, nem vagyunk még erre felkészülve. Azért nyúzza még mindenki a (hetvenes évek technológiai szintjén álló)  Simsonokat, mert nincs más helyettük. A kilencvenes évek óta nem jött be nagyobb számmal segédmotor az országba; a szlovén Tomos, az újraéledni látszó Romet és Junak innen a szomszédból sem hozzánk hozta a motorjait, mert a magyaroknak drága volt, s még a távolkeleti 50-es lélekvesztők sem szaporodtak el nálunk. Helyette egymástól vásárolgattuk meg és felújítgattuk (botrányos minőségű utángyártott alkatrészekkel) apáink, nagyapáink motorjait.

Ha lesz üzembehelyezhetőségi műszaki vizsga, nagyon nehéz lesz eltalálni, hogy a feltételek ne legyenek lehetetlenek (egy Riga, Romet, Babetta is átmenjen rajta), de azért formálisak sem legyenek, vagyis legyen valami értelme az egésznek (biztonságosabb közlekedés).

A jogi résszel (rendszám, nyomonkövethetőség) én személy szerint egyet értek, de ez sem lesz egyszerű menet.

Nagyjából két dolgot mernék biztosra venni: ha megszületik a rendelet:

1. szinte mindenki elégedetlen lesz vele,

2. felére csökkennek a használt smkp-árak, s egész jó állapotú motorokat lehet majd a MÉH telepeknél kikukázni.

2017-01-11
11:31
Felhasználó
poteka
Adminisztrátor
Forum Posts: 411
Member Since:
2014-05-28
sp_UserOfflineSmall Offline

Újra felmerült az smkp-rendszám ügye, egyre gyakrabban kerül elő. Ha nem most, de a közeljövőben csak lesz ebből valami. Külön örvendetes, hogy a közlemény szerint elfogadhatatlannak tartják a motor értékével összemérhető költségeket, a bonyolult eljárást és azt is értik, hogy az 50-es gépek túlnyomó többsége mindenféle származási igazolás híján van, mivel sosem volt rá szükség. Hasonlóképpen elvetik a forgalomba helyezés ötletét is, mivel az érvényes környezetvédelmi szabályoknak a 99%-uk nem felel meg, általában régebbiek, mint maga a szabály. Még ebben a megengedő hozzáállásban is vannak aggasztó kérdések:

1. Valamikor valakinek el kell döntenie, hogy az adott motor megfelel-e a segédmotoros kerékpár fogalmának. Kérdés, hogy a vonatkozó KÖHÉM-rendeletet fogják számon kérni, vagy új követelményrendszert alkotnak? Ha a régit, akkor a 45 km/óra tervezési sebesség fölött tudó motorok nem kaphatnának SMKP-minősítést. Ami nekünk jó, de az N fölötti Simsonok és az összes robogó megy a levesbe (az én gyári Yamaha Vino-m 65 km/órát tud alattam GPS szerint, mikor a 60-as órája már rég kiakadt). Ha valóban lemérik, hogy mit tud a gép, akkor még Vészó Feri R12-ese is :).

2. Ha új követelményrendszer alkotnak, akkor milyen világítási és fékteljesítményt várnak el? Hogyan ugorja ezt meg egy 40-50 éves Riga, aminél örülünk, ha látszik a fény napsütésben (lásd az afférunkat az érdi rendőrökkel Agárdra menet)? 

3. Mi lesz a mindenféle gyári- vagy forgalmazói háttér nélküli motorokkal? Mi még rendben vagyunk, mert fel tudunk mutatni gépkönyveket, típusbizonyítványt. De mi lesz a kínai robogókkal, a barkácsáruházas gépekkel, az összerakott, átalakított, épített gépekkel? Hogyan fognak felvinni több ezer új típust a nyilvántartásba? Hogyan fogják azonosítani őket, bemondás alapján?

Az örvendetes, hogy ezúttal kivételesen nem a pénzbeszedés tűnik a vezérelvnek. Az általános műszaki állapot javítását is támogatandó célnak gondolom. A nyilvántartás, a regisztráció és a rendszám sem az ördögtől való. A fő célnak az 50 cm3-nél nagyobb rendszám nélküli és a rossz műszaki állapotú motorok kiszűrését gondolom az azonosíthatóság mellett. Kérdés, hogy a végső megoldás a jelenlegi állomány mekkora részét lehetetleníti el azokon kívül, akiket az eredeti szándék szerint akartak kiszűrni? És vajon mennyien csúsznak át ezek közül a hálón mégis?

 

A szerintem optimális, de valószínűleg valóságtól elrugaszkodott megoldásom:

Motor lábon bemegy a műszaki állomásra, ott gyertya kivesz, motor alsó holtpontra forgat, a nyíláson át betesznek egy felfújható, de valamennyire merev falú ballont (a résvezérlés nyílásainak áthidalására) felfújják légköri nyomásra, majd felső holtpontra forgatják a motort. Ha a dugattyú némi tűréssel 50 cm3-nál kevesebb levegőt tol ki (a kijáratnál mérik), akkor rendben. Vázszám felvitele az adatbázisba, világítás világít elöl-hátul, kürt működik, fék elöl-hátul fog. Köszönjük, ez a rendszám, ami ehhez a vázszámhoz tartozik, tegye fel hátra és használja egészséggel, 3000 Ft lesz. Évente-kétévente ránéznénk a fékre és a világításra, meg véletlenszerűen a hengerűrtartalmat is csekkolnánk, viszontlátásra. Van ennek valami akadálya? Hozzáteszem, hogy egy ez csak azokra a motorokra vonatkozik, amelyek nem hullanak ki már a váz- és motorszám ellenőrzése közben, mint rendszám nélküli nagymotorok.

2017-01-11
11:02
Felhasználó
kipe
Adminisztrátor
Forum Posts: 1035
Member Since:
2014-05-26
sp_UserOfflineSmall Offline

Ismét rágják a gumicsontot, de legalább már ők is látják hogy ez nem olyan egyszerű történet a hazai kismotor-állományt figyelembe véve

(cikk alsó harmada)

http://www.vg.hu/gazdasag/inno…..rra-480539

másik cikk

http://www.vezess.hu/magazin/2…..-rendszam/

Kipe,
Klub Elnök - Magyar Riga Motoros Klub

2016-11-23
18:50
Felhasználó
kipe
Adminisztrátor
Forum Posts: 1035
Member Since:
2014-05-26
sp_UserOfflineSmall Offline

maros mondta
Számomra a legjobbkor tettétek fel ezt a tájékoztatót. Már úgy is akartam lépni. Az egyik motorom a K&H-nál van és 2017-re 4ezer körüli az éves díja.

A klubtagságii kártya ezek szerint kevés, ha jól értelmezem, konkrét motorra kell a Klub igazolása?

Maros!

Klub tagsági kártya keveseknek van, igazolás kell (névvel, címmel és jó ha rajta van a megkötendő motor(ok) típusa is). Írsz egy emailt és már kapod is!

 

Két fontos dolog is van ami  talán nem kapott elég figyelmet :

Természetesen több motorra is köthető, nem csak egy példányra, ott azért már jobban megéri, főleg a második évtől ahol már nincs a kötelező egyszeri regisztrációs díj MHJR-nél.

Off motorra, nagymotorra is köthető (!!!) ennek egy feltétele van  – egy Klub-hű motorra (Riga Verhó, Mini, Delta, stb) kell hogy köss, aztán már jöhet szinte bármi!

Kipe,
Klub Elnök - Magyar Riga Motoros Klub

2016-11-23
09:43
Felhasználó
maros
Member
Tagok
Forum Posts: 175
Member Since:
2014-05-28
sp_UserOfflineSmall Offline

Számomra a legjobbkor tettétek fel ezt a tájékoztatót. Már úgy is akartam lépni. Az egyik motorom a K&H-nál van és 2017-re 4ezer körüli az éves díja.

A klubtagságii kártya ezek szerint kevés, ha jól értelmezem, konkrét motorra kell a Klub igazolása?

2016-11-22
22:32
Felhasználó
kipe
Adminisztrátor
Forum Posts: 1035
Member Since:
2014-05-26
sp_UserOfflineSmall Offline

Ismét aktuális :

KEDVEZMÉNYES KÖTELEZŐ BIZTOSÍTÁS (KGFB) RIGA KLUB TAGOKNAK !!!

 

Mód nyílt kedvezményes kötelező biztosítás (KGFB) kötésére a Magyar Nosztalgia- és Hobbijármű Regiszter (MNHJR) és a Riga Klub keretein belül. A http://www.kedvezmenyesbiztositas.hu oldalon minden részletet megtalálhattok, a lényeg, hogy veterán/hobbi használatban lévő, normális állapotú motorjainkat kedvezményes éves díj mellett tudjátok biztosítani.

A költségek így alakulnak:

1000 Ft / év MNHJR tagdíj a Riga Klub tagjainak (klubtagságról szóló igazolást Kiss Péter klubelnök tudja kiadni)
motoronként 1000 Ft EGYSZERI regisztrációs díj
960 Ft éves biztosítási alapdíj, amire rájön az 1.5-ös A0-szorzó és a 30% baleseti adó, így összesen kb. 1800 Ft-ra jön ki egy Riga éves biztosítása, mai kb. harmada a piaci árnak.

ONLINE INTÉZHETŐ, NEM KELL SZEMÉLYESEN BEMENNED !!! (de ha neked jobb úgy, személyesen is intézhető az  MNHJR irodában: Bp. 1084 Német u. 23. fszt. 4.).  

Ha szeretnél ilyen biztosítást kötni, akkor nincs más dolgod, mint:

1. Kérni Kipétől vagy Potekától egy igazolást arról, hogy rigaklub-klubtag vagy (itt a fórumon, de jobb emailben: rigakep@gmail.com, – név, lakcím adataidat, motor adatait meg kell adnod hozzá nekünk hogy kiállíthassuk az igazolást részedre !!!).
2. Ki kell tölteni MOTORONKÉNT egy adatkérő regisztrációs lapot, amit innen tudtok letölteni: http://www.kedvezmenyesbiztosi…..zemely.pdf .
3. A kitöltött regisztrációs lapot, a Kipe által küldött igazolást és a motor adásvételijét (segédmotornál célszerű “eladni” és frissen “megvenni” valakitől, hogy köthess új biztosítást, hacsaknem várod ki a biztosítási évfordulódat) be kell szkennelni vagy lefotózni és elküldeni az info@mnhjr.hu címre.
4. Motoronként az egyszeri 1000 Ft-os regisztrációs díjat és az éves 1000 Ft-os kedvezményes MNHJR tagdíjat (ha nem vagy Riga Klub tag, vagy nem igazolod, akkor 6000 Ft/év az MNHJR díj) be kell fizetni a

http://www.kedvezmenyesbiztosi…..izetes.php

oldalon, vagy közvetlenül bankkártyával a 

http://www.kedvezmenyesbiztosi…..izetes.php

oldalon. Kérlek, olvassátok el figyelmesen az útmutatót.

A beérkezett ajánlatkérésre hamarosan visszajeleznek és megkapjátok az Allianz biztosítási ajánlatát (náluk fut ez a kedvezményes hobbi/veteránbiztosítás), amivel már részt vehettek a forgalomban. A biztosítási díjat pedig a biztosító fogja csekken bekérni, amit postai úton kaptok meg.

 

Néhány válasz a már befutott kérésekre :

 – igen, akár több motorra is megköthető, a lényeg hogy minimum 25 éves legyen

 – igen, bővíthető – azaz köthető veterán nagymotorra, veterán autóra is, sőt nem vetrán járműre is bevonható (így akkor az is Alianz-os lesz) de viszont az ilyen jellegű igényeket célszerű személyesen megbeszélni az MNHJR irodában (Bp. 1084 Német u. 23. fszt. 4.)

 – igen, online is intézhető, fel sem kell kelni a fotelből (ami kell : friss adás-vételi vagy évforduló váltás, igazolás hogy klubtag vagy, fotó a motor(ok)ról, adatkérő regisztrációs lap …ezek mehetnek mind elektronikus úton (részletek a fönt már többször is megjelentetett MNHJR weblapon)

 

Amennyiben bármi kérdésed van, nem értesz valamit a dologgal kapcsolatban, kérdezz bátran itt a fórumon vagy emailben!

**************************************************************************************************************

A gyertyakulcs legyen veletek!

Üdvözlettel:

Riga Klub admin team

Kipe,
Klub Elnök - Magyar Riga Motoros Klub

2016-05-26
13:01
Felhasználó
poteka
Adminisztrátor
Forum Posts: 411
Member Since:
2014-05-28
sp_UserOfflineSmall Offline

Most felmerült a személyre szóló biztosítás gondolata is, bár ennek a műszaki állapothoz még nincs köze, sem a lophatósághoz. Ráadásul az 50-esre kötött bilétával ugyanúgy meg lehetne ülni a 125-ös rendszám nélküli motorokat, szóval kb. nem oldana meg semmit.

De amúgy ha 2-3 ezer forintból meglenne a rendszámoztatás, az még bele kell, hogy férjen. Nyilván nem minden motorra, de azokra, amelyek forgalomban is részt vesznek. Az szerintem ésszerű elvárás, hogy fogjon a fék, legyen minta a gumin és világítson a lámpa. Mondom ezt úgy, hogy én is elég sokat küzdök ezekért a saját motorjaimon.

2016-05-17
21:17
Felhasználó
kipe
Adminisztrátor
Forum Posts: 1035
Member Since:
2014-05-26
sp_UserOfflineSmall Offline

klh.zrt22 mondta
Nekem ez a kötelező rendszám nagy érvágás lenne,mivel 10 felett van a gépparkom.

egyszerre, egy fenékkel csak egy motort tudsz megülni wipesmilegrin

Kipe,
Klub Elnök - Magyar Riga Motoros Klub

2016-05-16
22:37
Felhasználó
klh.zrt22
Member
Tagok
Forum Posts: 85
Member Since:
2015-09-06
sp_UserOfflineSmall Offline

Nekem ez a kötelező rendszám nagy érvágás lenne,mivel 10 felett van a gépparkom.

2016-05-13
21:17
Felhasználó
poteka
Adminisztrátor
Forum Posts: 411
Member Since:
2014-05-28
sp_UserOfflineSmall Offline

maros mondta
Egyelőre fellélegezhetünk:

http://www.origo.hu/auto/20160…..bogok.html

Annak nem örülök, hogy továbbra sem lesz megoldás, annak viszont igen, hogy ezt a verziót elvetették. Mondjuk nem értem, hogy mi kerülne ezen a mókán 30 ezer forintba – egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy az államnak ennyi költsége merül fel egyetlen smkp megvizsgálásával és regisztrációjával kapcsolatban.

Váz- és motorszám rögzítése, fékhatásmérés, világítás ellenőrzése és esetleg a hengerűrtartalom vizsgálata, görgős padon maximális sebességmérés. Típusbizonyítvány helyett gyári gépkönyvet, prospektust vagy ilyesmit néznék, amúgy is ezt csinálják, ha nem biztosak valamiben.

Kaphatnánk egy mopedautókon is látható plakettet, aminek a száma központilag a vázszámhoz kötődik és ennyi, még forgalmi sem kell. Azzal egyetértek, hogy egy forgalomban résztvevő smkp-n legyen fék és világítás, még akkor is, ha sok Rigán még ez is kihívást jelent.

2016-05-13
13:40
Felhasználó
maros
Member
Tagok
Forum Posts: 175
Member Since:
2014-05-28
sp_UserOfflineSmall Offline

Egyelőre fellélegezhetünk:

http://www.origo.hu/auto/20160…..bogok.html

2016-04-08
15:16
Felhasználó
kipe
Adminisztrátor
Forum Posts: 1035
Member Since:
2014-05-26
sp_UserOfflineSmall Offline

KEDVEZMÉNYES KÖTELEZŐ BIZTOSÍTÁS (KGFB) RIGA KLUB TAGOKNAK !!!

 

Mód nyílt kedvezményes kötelező biztosítás (KGFB) kötésére a Magyar Nosztalgia- és Hobbijármű Regiszter (MNHJR) és a Riga Klub keretein belül. Ahttp://www.kedvezmenyesbiztositas.hu oldalon minden részletet megtalálhattok, a lényeg, hogy veterán/hobbi használatban lévő, normális állapotú motorjainkat kedvezményes éves díj mellett tudjátok biztosítani.

A költségek így alakulnak:

1000 Ft / év MNHJR tagdíj a Riga Klub tagjainak (klubtagságról szóló igazolást Kiss Péter klubelnök tudja kiadni)
motoronként 1000 Ft EGYSZERI regisztrációs díj
960 Ft éves biztosítási alapdíj, amire rájön az 1.5-ös A0-szorzó és a 30% baleseti adó, így összesen kb. 1800 Ft-ra jön ki egy Riga éves biztosítása, mai kb. harmada a piaci árnak.

ONLINE INTÉZHETŐ, NEM KELL SZEMÉLYESEN BEMENNED !!!  Ha szeretnél ilyen biztosítást kötni, akkor nincs más dolgod, mint:

1. Kérni Kipétől egy igazolást arról, hogy rigaklub-klubtag vagy (itt a fórumon, de jobb emailben: rigakep@gmail.com, – név, lakcím adataidat, motor adatait meg kell adnod hozzá nekünk hogy kiállíthassuk az igazolást részedre !!!).
2. Ki kell tölteni MOTORONKÉNT egy adatkérő regisztrációs lapot, amit innen tudtok letölteni: http://www.kedvezmenyesbiztosi…..zemely.pdf .
3. A kitöltött regisztrációs lapot, a Kipe által küldött igazolást és a motor adásvételijét (segédmotornál célszerű “eladni” és frissen “megvenni” valakitől, hogy köthess új biztosítást, hacsaknem várod ki a biztosítási évfordulódat) be kell szkennelni vagy lefotózni és elküldeni az info@mnhjr.hu címre.
4. Motoronként az egyszeri 1000 Ft-os regisztrációs díjat és az éves 1000 Ft-os kedvezményes MNHJR tagdíjat (ha nem vagy Riga Klub tag, vagy nem igazolod, akkor 6000 Ft/év az MNHJR díj) be kell fizetni a

http://www.kedvezmenyesbiztosi…..izetes.php

oldalon, vagy közvetlenül bankkártyával a 

http://www.kedvezmenyesbiztosi…..izetes.php

oldalon. Kérlek, olvassátok el figyelmesen az útmutatót.

A beérkezett ajánlatkérésre hamarosan visszajeleznek és megkapjátok az Allianz biztosítási ajánlatát (náluk fut ez a kedvezményes hobbi/veteránbiztosítás), amivel már részt vehettek a forgalomban. A biztosítási díjat pedig a biztosító fogja csekken bekérni, amit postai úton kaptok meg.

 

Néhány válasz a már befutott kérésekre :

 – igen, akár több motorra is megköthető, a lényeg hogy minimum 25 éves legyen

 – igen, bővíthető – azaz köthető veterán nagymotorra, veterán autóra is, sőt nem vetrán járműre is bevonható (így akkor az is Alianz-os lesz) de viszont az ilyen jellegű igényeket célszerű személyesen megbeszélni az MNHJR irodában (Bp. 1084 Német u. 23. fszt. 4.)

 – igen, online is intézhető, fel sem kell kelni a fotelből (ami kell : friss adás-vételi vagy évforduló váltás, igazolás hogy klubtag vagy, fotó a motor(ok)ról, adatkérő regisztrációs lap …ezek mehetnek mind elektronikus úton (részletek a fönt már többször is megjelentetett MNHJR weblapon)

 

Amennyiben bármi kérdésed van, nem értesz valamit a dologgal kapcsolatban, kérdezz bátran itt a fórumon vagy emailben!

**************************************************************************************************************

A gyertyakulcs legyen veletek!

Üdvözlettel:

Riga Klub admin team

Kipe,
Klub Elnök - Magyar Riga Motoros Klub

2016-04-06
20:14
Felhasználó
kipe
Adminisztrátor
Forum Posts: 1035
Member Since:
2014-05-26
sp_UserOfflineSmall Offline

Poteka holnap köti meg az első kedvezményes biztosítást – amint sikerrel járt, megírjuk a részleteket!

Kipe,
Klub Elnök - Magyar Riga Motoros Klub

2016-03-15
11:13
Felhasználó
poteka
Adminisztrátor
Forum Posts: 411
Member Since:
2014-05-28
sp_UserOfflineSmall Offline

Főnök úr, hogy áll ez a dolog? Lassan indul a szezon…

2016-01-21
22:33
Felhasználó
kipe
Adminisztrátor
Forum Posts: 1035
Member Since:
2014-05-26
sp_UserOfflineSmall Offline

kipe mondta
Jelenlegi állás szerint :

–  1000 ft körüli éves biztosítási díjra + egyszeri 1000 ft-os regisztrációs díjra lehet számítani (ez utóbbi a második évtől természetesen már nincs)

–  25 éves és afeletti motorokra érvényes az ajánlat (azaz a ’91-ig gyártott motorok)

 

 a jelek szerint ezek a maradnak a feltételek, készüljetek, hamarosan indul a bulismile

(aztán gyors motoreladás, aktuális bizt. lemondás…motorvásárlás és jöhet is az új kedvezményes biztosítás perkygrin)

Kipe,
Klub Elnök - Magyar Riga Motoros Klub

2016-01-08
11:13
Felhasználó
poteka
Adminisztrátor
Forum Posts: 411
Member Since:
2014-05-28
sp_UserOfflineSmall Offline

kipe mondta
Jelenlegi állás szerint :

–  1000 ft körüli éves biztosítási díjra + egyszeri 1000 ft-os regisztrációs díjra lehet számítani (ez utóbbi a második évtől természetesen már nincs)

–  25 éves és afeletti motorokra érvényes az ajánlat (azaz a ’91-ig gyártott motorok)

–  próbálok még valami klub/csoportos kedvezményt kicsikarni

…részletek hamarosan!

 

Kicsit más téma egy friss cikk, ismét az smkp rendszámról csak most kicsit más a felállás

…most (már) nem az állambácsi, nem egy civil kezdeményezés hanem a biztosítók szövetsége a kezdeményező :

 

http://hegylakok.hu/2016/01/hi…..dmotorokra

Na, ez remek, akkor “eladom” a motorjaimat, hogy köthessek rájuk új kötelezőt :). Köszi Kipe!

A következő felhasználók mondanak köszönetet poteka , a hasznos poszt miatt:

kipe
2016-01-06
12:07
Felhasználó
kipe
Adminisztrátor
Forum Posts: 1035
Member Since:
2014-05-26
sp_UserOfflineSmall Offline

Jelenlegi állás szerint :

–  1000 ft körüli éves biztosítási díjra + egyszeri 1000 ft-os regisztrációs díjra lehet számítani (ez utóbbi a második évtől természetesen már nincs)

–  25 éves és afeletti motorokra érvényes az ajánlat (azaz a ’91-ig gyártott motorok)

–  próbálok még valami klub/csoportos kedvezményt kicsikarni

…részletek hamarosan!

 

Kicsit más téma egy friss cikk, ismét az smkp rendszámról csak most kicsit más a felállás

…most (már) nem az állambácsi, nem egy civil kezdeményezés hanem a biztosítók szövetsége a kezdeményező :

 

http://hegylakok.hu/2016/01/hi…..dmotorokra

Kipe,
Klub Elnök - Magyar Riga Motoros Klub

2015-12-18
19:24
Felhasználó
Jano
Member
Tagok
Forum Posts: 28
Member Since:
2014-10-29
sp_UserOfflineSmall Offline

A Riga 16-osomra én is szeretnék kötni. 

2015-12-16
20:35
Felhasználó
Rubens
Member
Tagok
Forum Posts: 118
Member Since:
2014-05-26
sp_UserOfflineSmall Offline

Ha még beleférek akkor kettő motorra én is kötnék!

2015-12-15
21:15
Felhasználó
poteka
Adminisztrátor
Forum Posts: 411
Member Since:
2014-05-28
sp_UserOfflineSmall Offline

En ket motorra szeretnek kotni.

2015-12-15
20:04
Felhasználó
maros
Member
Tagok
Forum Posts: 175
Member Since:
2014-05-28
sp_UserOfflineSmall Offline

kipe mondta

 

KÉREM JELEZZETEK VISSZA !

 

 

3 db motorra szeretnék kötni.

2015-12-15
19:15
Felhasználó
kipe
Adminisztrátor
Forum Posts: 1035
Member Since:
2014-05-26
sp_UserOfflineSmall Offline

kipe mondta

 a Magyar Hobbijármű és Nosztalgia Regiszter / Bogár Klubnál megköthető kedvezményes biztosítások közt szerepel smkp kategória is ! Amennyiben felveszem a kapcsolatot (klub szinten, azt képviselve)  MNHJR / Szepes Gáborékkal, érdekelné a tisztelt tagságot, lenne rá érdeklődés / kereslet ?

(lásd a táblázatot lent, amit a Maros belinkelt)

 

KÉREM JELEZZETEK VISSZA !

 

Köszönettel

kipe

 

Kellene egy számot tudnom, mondanom, kérem jelezzetek vissza kit hány motorral érdekelne a kedvezményes (Alianz) biztosítás.

Sürgős !!!!

 

Köszönöm és várom

Kipe,
Klub Elnök - Magyar Riga Motoros Klub

No permission to create posts
Fórum időzónaEurope/Budapest

Legtöbb felhasználó valaha online:18

Jelenleg online:
2 Vendég(ek)

Ennyien olvassák most az oldalt
1 Vendég(ek)

Members Birthdays
sp_BirthdayIcon
Ma None
Közelgő None

Legtöbbet hozzászólók:

maros: 175

biro73: 170

Ekecs: 120

Rubens: 118

Csepel1951: 92

Felhasználói statisztika

Vendég hozzászólók: 2

Tagok: 209

Moderátorok: 0

Adminok: 3

Fórum statisztika

Csoportok1

Fórumok:4

Témák:36

Hozzászólások:2717

Legújabb felhasználók:

Alexeyen

Adminisztrátorok:Riga Klub - Admin Team: 19, kipe: 1035, poteka: 411