Józsival és Janival még egy agárdi találkozó kapcsán hozta össze a szerencse a csapatot. A hangulat kiváló volt és megtudhattuk az R16-on és a kis Babettán kívül van még (bőven) más szép öreg jármű a tarsolyban. Ők sem ismerték egymást, csak ott az agárdi Old Motors / Rigás hétvégén találkoztak és  mivel mindketten Fehérváriak, adta magát a dolog hogy ezt a szép hobbit és az ezzel kapcsolatos kirándulásokat, börzelátogatásokat is közösen műveljék és ezeket az élményeket szerencsére meg is írták nekünk.

Augusztus 20 Siófoki börze:

  Janival aki a Riga16-ossal jött, ez volt az első nagyobb megmérettetése a motornak és Rudi is jött Yamaha Joggal. Találkozás 06:00 kor és indulás,a korai indulásnak köszönhetően nem is volt semmi baj a levegő még szinte hűs volt. Nem siettünk és megálltunk párszor, szóval rendben volt minden, esetleg azt tudnám megemlíteni itt hogy a Rigának nagyon gyenge a világítása, nem akarom elhinni hogy ez gyárilag is ilyen mert ez nagyon kevés.

 Megérkezés, ismerősökkel találkoztunk, dumcsi és elkezdtünk nézelődni, öszességében jó volt a börze, volt Riga nem is egy, de sajnos jó állapotú nem volt csak fellelt. Készülődtünk vissza és bele futottunk egy veterán motoros felvonulásba ami nagyon nagy élmény volt jó sokan voltak Pancsik, Jawak, Simsonok. Na, itt a Riga meg is adta magát ugye ekkor már jó kánikula volt és lassan mentünk a felvonulásban, beköpte a gyertyát vagyis ha hivatalos akarok lenni gyertya slussz,haza úton meg egy pihenő alkalmával nem akart indulni,azt vettük észre hogy a karbi felforralta a benzint,vagyis a karbi benzincsőből bugyogott fel a benya. Meg vártuk, amíg abba hagyta és már indult is. Utána Rudi kapott egy hátsó durr defektet ezt nem tudtuk orvosolni mert igaz hogy elmentünk a benzinkútra defekt javító sprayért, de Rúdi belenyomta az összeset és folyt ki mindenhonnan, így telefon és jött az autó elszállításra. Mi pedig folytattuk utunkat haza felé Janival ami a továbbiakban zökkenő mentesen zajlott le.

Az 567 km-t futott Delta:

A Delta története az hogy Polgárdin volt egy börze valamikor  júniusban vagy júliusban és Janival mi  Zapival (Zaporozsec) mentünk ki.  Majdnem vettem egy donor Babetta 207-est, Jani meg kiszúrta a Deltát, de akkor még nem vette meg csak megpróbált alkudni rá és számot cseréltek az idős bácsival. Utána a Delta tulaj elmentek nyaralni majd kb. két hét múlva felhívta Jani (hozzá teszem az én biztatásomra), hogy megvan-e még a motor?  Időpont egyeztetés és go a megadott címre, természetesen ebből már én se akartam kimaradni. Az idős úrnak nem kevés motorja van és felszámol mindent.
Üdv
József Somlai
Somlai József

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.