Szabadság elvtársak, éljen a klub és a Rigás szakosztály 🙂

Frissen elkészült Kárpáti mopedjeimről készítettem képeket, szerintem tetszeni fognak.

A motorok története:
Két teljesen egyforma 1986-os “kukássárga” Kárpáti 1-es,az elsőben 1707 km van, napi használatra teljesen alkalmassá téve, szép állapotban. A blokkjában minden csapágy új, mert olyan furcsán döcögve forogtak. Nem lógott egyik sem de biztos ami biztos kicseréltem őke. Továbbá, kicsit megfrissítettem egy gyűrű,csapszeg,persely,három új kupplunglamella egységcsomaggal. Elkészülte után 71 km-s túrácskát tettem vele, jól üzemel, szépen megy.

A másik K1 es EGY IGAZI KINCS, nemrég az adok-veszekben volt hirdetve, kis alku után sikerült megszerezni. 36 km volt benne most van 38, de nem ültem rá csak a lábán megjárattam egy kicsit miután az iszonyat vastag és ezáltal tökéletesen védő “szovjet pácot” lemostam róla. Olajat cseréltem, beindítottam és újra szembesültem vele,hogy újonnan még csodásabb és szuper kismotorok ezek – gyönyörű, teljesen tiszta hang és a fordulatot mint egy láncfűrész úgy kapdossa. Hibátlanul harap, kupplung, váltó tökéletesen zajmentes.
Eredeti szerszámainak legnagyobb része megvan és hozzá különleges szovjet nyelvű könyve és magyar szervízfüzete, a prizmákat oldalra én szereltem fel – még nem voltak a motoron, külön zacsiban tárolták őket. Gyönyörűszép hibátlan motor, nagyon örülök neki, természetesen soha egy métert nem fogok vele menni:), agyig áztatva szilikonnal, vastagon letakarva, büszkén bővíti a gyüjteményt.

Két teljesen egyforma motor még a benzincsapban is ugyanúgy 86.5. hó van ütve, mégis van annyi különbség, hogy a zsír gépnek polírozott a blokkja és világosbarnás az ülése zöld betűkkel,a másiké pedig sötétbarna-sárga betűkkel – minimális különbség de azért mégis…..

Folytatása következik, készülnek továbbra is ahogy időm engedi a további, nagyobb részben Kárpáti mopedek, de közbe persze beesik egy-egy Romet és Verhovina is. De a fő profil természetesen a Kárpáti mopedek… és az is marad :).

Üdvözlettel: Katonka elvtárs 🙂

Tagged with →  

One Response to Élenjáró típusok a népnek – két Kárpáti 1-es

  1. Torma László szerint:

    Szemet gyönyörködtető darabok ,és jó érzés tudni,hogy jó helyen vannak . Igazi kis nyálcsorgató páros 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.