Gyártmány, típus: Riga RMR 24 Delta.
Gyártási év: 1988
Motor típusa: V-501

Futásteljesítmény. ismeretlen, de vélhetőleg sok (eredeti km. óra hiányzik, de az igen erősen kopott lánckerekek erre engednek következtetni)

Mostanában sok szép gyári Delta került elő.
Mivel számomra mindig kihívást jelentett egy rossz állapotú motor újszerű állapotba hozása, így most egy ilyen Deltával rukkolok elő. 2010 októberében vásároltam egy felújításérett Deltát Váradi Balázstól. Festett alkatrészei szinterezve vannak (köszönetem fejezem ki Maros rigástársunknak a közbenjárásáért), a piros szín egyedileg kiválasztva a gyári téglavörös helyett (nem tetszett). A krómozott alkatrészek a lámpakarika kivételével szépek voltak. A motor teljes felújítása is befejeződött. Szokásomhoz híven a teljességre törekedtem. Itt fúrást, főcsapágycserét, főtengelycserét (ebbe került a tűgörgős főtengely FAG C3 csapágyakkal), kupplungfelújítást és sebváltócsapágycserét végeztem el.

Némi kis hiányosság persze jelen van még, de harcra kész Delta lett belőle. Használatbavételét nem tervezem, családi Rigasorunkat ékesíti, mely jó úton halad a teljesség felé.

Update 2011. február 20.: Visszakerültek az újrakadmiumozott alkatrészek

Tagged with →  

2 Responses to Delta, 1988

  1. Isti szerint:

    Üdv! Vevő lennék a delta rmr 24 re ! Mennyit kér a motorért? Üdv!

  2. Isti szerint:

    Várom jelentkezését!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.