Rubens beszámolója a Klub elso vidéken megrendezett kiállításáról:.

Beszámoló a ceglédi Polski Fiat találkozóról (Május 23.)

Örömmel számolhatok be arról, hogy klubunk – ahogy ez mostanság már természetes – nagy sikert aratott a rendezvényen. A nálam lévo 55 db szórólap szinte teljesen elfogyott és rengetegen látogatták meg a Riga standot. Sok kérdésre kellett válaszolnom és mindenkinek tetszett a kint lévo flotta, ami 3,4,12,16,22, Mini, Delta sorból állt. 3 db Oldtimer Expós motor is benne volt a sorban.

A klubsátort felállítottuk és a Riga Klub molinót döntött szögben a sátor mögé feszítettem ki. Kisebb szél fújt ezért nem ment rá a sátorra! A sátor délután háromig bírta a szél rohamait, ami ekkorra már megerosödött és elvitte a az egészet a motorok fölül. Ezután már sátor nélkül voltunk, de így is sokan voltak kíváncsiak ránk.

Riga Klub néven neveztem a fozoversenyre is és eredeti, hamisítatlan körömpörköltet foztünk Riga módra. Sajnos az elso helyet nem sikerült megszerezni mert a szervezok és a zsuri eltért az elozetesen megbeszélt verseny szabálytól; úgy volt, hogy 15 órakor a zsurinek fel kell tálalni az ételt. Erre ok egy kiskanállal 14 órakor körbementek és kóstoltak, majd a még el sem készült pörköltet sótlannak találták. Nem variáltam hanem megfoztem a pörit és jót ettünk belole utána. A pörköltre már a fozés kezdetén bejelentkezett egy résztvevo aki Metabondot árult. Annyira ízlett neki a kaja, hogy az összes Rigát feltöltötte Metabond adalékkal! Kérem! Ilyen teljesítménynél oda kell figyelni a kopásra!? 🙂

Záró akkordként a Rigákat felsorakoztattam a nagyszínpad elé és a Fiat felvonulás után mögénk sorakoztak fel az autók. Jól mutattunk a kb. 50 autó elott! És még egy nagyon fontos dolog. Úgy tapasztalom, hogy nem múlhat el rendezvény felkérés nélkül. A jövo hét végére meghívást kaptunk Tápiószelére a Katonai Veteránautó kiállításra. Sajnálattal közöltem a szervezovel, hogy a bélapátfalvi túránk miatt nem tudok részt venni a rendezvényen, de ha valaki a környékrol odagurul egy Rigával, akkor bármi lehet! Sajnos ütközik a két rendezvény idopontja. Amúgy elképzelheto, hogy elvállaltam volna azt is! No és akkor még valami. Kaptam egy felajánlást, hogy a motorok körülményes szállítása miatt egy ismerosöm szívesen elszállítaná a motorokat autójával! 8-10 motor belefér a jármube. Itt a környéken ingyenesen! Úgy hogy esemény dús hétvégén vagyunk túl. Nagyon jól éreztük magunkat és itt köszönöm meg unokatestvéremnek Mónikának és párjának Zsoltnak valamint fiuknak Rolandnak az önzetlen segítséget a részvételért! Köszönet Halasi István Rigás társunknak, aki rendelkezésre bocsátotta gépparkjának nagy részét a rendezvényre és Kucsera Béla barátomnak, aki a szállításban segített nekünk! Jövore újra megpróbáljuk!

Rubens

Tagged with →  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.