Korai kelést és indulást vízionáltunk, hiszen betétprogramként a nyíregyházi KGST-parti meglátogatását iktattuk be a mai napra. Az is megvan 50 km (csak oda), sokan megyünk, haza is kell még pöfögnünk kora este, így ha ott is el akartunk tölteni egy kis idot, össze kellett szednünk magunkat. Össze is szedtük, de végül a terveinket kivételesen keresztülhúzta egy defekt, egy szétesett kuplung és az a tény, hogy a böszörményi vas-muszaki boltban 20-30 éve megállt az ido. A két elobbi nem igényel különösebb magyarázatot, maros lábon érkezett Fekete Özvegye (öszvér Riga 16 lábváltós blokkal) az indulás elso méterén lehelte ki lelkét, pontosabban a kuplungját. A cseremotor mellett döntöttünk, a Katonka család napi használatú Kárpátia lett a megoldás. Kicsivel késobb ez a motor kapott defektet úgy, hogy jó messze voltunk már Böszörménytol, de Nyíregyházától is. A túrafelszerelés otthon maradt, így némi külso gyilkolás után eljutottunk Gerihez, aki saját Simsonját használva donorként adott egy belsot.

Innentol zökkenomentesen jutottunk el Nyíregyházára, csak közben délután 1 is elmúlt. Elnökünk és felesége már nagyon vártak, a stand készen volt, csak néhány Riga hiányzott belole. A hiányt pótoltuk, majd nekiálltunk nézelodni. A kemping zsúfolásig megtelt, bár a felhozatal minosége elég változatosra sikerült – veteránrendezvényekhez szokott szemünk már nehezen fogadta be a korai évek május elsejei találkozóinak telepi tuningverdáit. Ettol függetlenül elnézelodtünk, a képek tanúsága szerint azért volt mit. Nagy örömünkre találkoztunk a miskolci rigás különítménnyel, akik ezúttal Trabanttal és Bogárral érkeztek. Meglepetésünkre odajött hozzánk egy házaspár, akik Facebookon követték az expedíciót és többször is megeloztek minket a 3-ason; jobban képben voltak a dolgok állásáról, mint mi magunk.

Késo délután visszaindultunk Hajdúböszörménybe, hiányzott már a Katonka-féle vendégszeretet és a Rigák otthonos látványa – szerencsére nem csalódtunk.

Poteka

Tagged with →  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.