Bíró Laci hiányzó láncszeme, avagy egy önzetlen felajánlás

Üdv mindenkinek!

Nos részemrol a tervezett Szolnoki túra elmaradt… Máshol voltam.

Még július hó 24. napon telefonon felhívott Gánóczi Ferenc motoros barátom, aki közölte velem, hogy mivel olvasta a Veteránban megjelent cikket rólam, tudomása van arról, hogy Verhovina 3 moped nincs még a gyujteményemben. Ezt követoen felajánlott részemre egy kiállítható állapotú Verhovina 3 motort, melyet augusztus hó elso hétvégéjén a XV. Magyar Motorok Randevúján szeretne nekem átadni.

Mint a mesében.

Nem akartam hinni a fülemnek. De aztán elérkezett az augusztus 4.-e, és izgalommal készültem kis családommal az útra. A délelotti órákban meglovagoltuk barátom Nissanját, és 14 óra magasságában szerencsésen megérkeztünk Bodrogkeresztúrra, a rendezvény helyszínére.

Ott már vártak… Megtekintettük a korabeli magyar motorgyártás termékeit, és egyéb abból a korból származó használati tárgyakat kiállító múzeumot, ahol Szolnoki Tibor tárlatot vezetett, és közben szólt az ide illo zene. Ezt követoen megérkeztek a motoros túra résztvevoi. Megannyi különféle öreg motor…

17 óra körül megtörtént az, melyet vártam. Gánóczi Ferenc átadta részemre a Verhovina 3-at. Állapotáról annyit, hogy gyári, érintetlen. Motorja bontatlan, mely a csavarokon látszik. Szerszámkészlet megvan, melyben a szerszámok használatlanok. Aptyecska doboz is van, mely szerintem mindent tartalmaz. A jármu üzemképes, motorozható, mintegy 15 km-t tettem meg vele hiba nélkül. Használni nem fogom, gyujteményem ékesíti.

Kaptam mellé egy másik motort is, mégpedig egy Riga 22-est. Ez javításra szorul, V-50-es blokkja helyén V-501 M volt. Mára kapott egy V-50-est, az egyébként üzemképes V-501 M-et félretettem. Használós motornak tervezem, ha elkészül. Nos ennyi történt augusztus hó elso hétvégéjén.

Köszönetem fejezem ki Gánóczi Ferenc és Várhelyi László Uraknak, hogy ezen motorok hozzám kerültek, és életüket nálam folytathatják.

Üdv,

Bíró Laci

Képek a felajánlott motorokról és az eseményrol

Tagged with →  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.