Úgy kezdodött, hogy kaptunk egy ajánlatot egy kollégámtól, hogy egy Java Mustangot es egy Rigát asszem 10000Ft-ért eladja. Faterommal belevágtunk. Osztoztunk, övé lett a 3 sebességes Java, enyém a Riga. Kivittük öket a telekre Nográdra. Az egyes fokozatnak az egyik foga le volt törve, ezért szétszedtük, valahol vettünk egy másik tengelyt épp fogaskerekekkel, és kicseréltük. Motorozgattam vele párszáz km-t ott Nográdon, majd amikor foiskolás lettem, hazavittem Pestre, hogy jo lesz suliba járni. Jártam is vele sokat a Bécsi úti Kandóra, de egyszer gond jelenkezett a gyujtással, kimértem, trafó. Nem volt kedvem szaladgálni eredeti riga trafóért, (lényeg a használhatóság volt, nem az eredetiség) valamilyet találtam otthon, hát akkor az lesz berakva. Hogy átlássam mit csinálok, átalakítottam egyenáramúra az egész gyujtást (diodahíd, pufferkondi a tank alatt, innen mezei gyujtás). Így használtam rengeteget, amíg el nem költöztem egy panelház hatodik emeletére. Oda már el sem vittem, mert nem volt hol tárolni, ugyhogy levittem a szüleimnél a pincébe, és ott állt valami 4 évig érintetlenül. Tavaly, hogy Budakeszire költöztem, elovettem, tankoltam, és legnagyobb meglepetésemre elsore indult. Kimentem vele Budakeszire, és azóta onnan szoktam vele idonként munkába menni Csepelre. Ez az út BKV-val 1 óra 15 perc, kocsival 50 perc, motorral 35 perc. Végsebessége sík úton 45 körül van. Hogy azért törodjek is vele egy kicsit, 2003-ban kapott új légszurot, benzinszurot, gumiabroncsot, vátóolajat, oldható láncszemet, lemostam, és kiégettem a kipufogót.

Tervezett munkák a motoron:
Elso fékbowden csere
Kormány gumimarkolat csere
Valami zörög benne, én hang alapján azokra a keverékterelo lemezekre tippelek
Fényszóró izzó csere, mert kiégett a városi szál

Képek:
04011809.jpg, 04011830.jpg: A benzincsap, ami nem gyári, hanem egy olyan szerzet, amiben parafában csúszik egy téglalap alakú lemez, és az egyik végében van furat. Vagy beletolom a furatot a folyasi utvonalba, vagy nem. Remélem látszik a képeken.

04011803.jpg, 04011804.jpg, 04022829.jpg: A gyujtás sem eredeti, valami 6V-os trafó látszik a képeken. Egyenirányitom a feszt, a tank alatt egy pufferkondi simitja (oda indul el a fekete vezeték), és innen egy mezei gyujtásként muködik.

Tagged with →  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.