Sziasztok, az utóbbi időben jött egykét újabb szerzemény ,gondoltam küldök képet ezekről is.(remélem sikerült)

Történetük: 1990 es DELTA, 27 km volt benne mikor vettem,sajnos a külseje eléggé le volt harcolva a rossz tárolás miatt,a krómok türhetőek csak a kipufogón nem maradt semmi belőle,ideiglenesen ezért ezüstel lett lefújva,Én mentem vele egy kicsit természetesen a tüzetes átnézés után,KIMONDHATATLAN ÉLMÉNY egy vadonat újnak mondható Deltával motorozni,semmi csörgés csak a finom halk kipuff.hangja,CSODÁS,most van benne 70 km er lekonzerváltam és szépen letakarva van a többi közt.

1984es RIGA 22-02, 613 km volt benne ,egy Rákoskeresztúri garázsból vettem,nagyon szép állapotú,nem működött ,itthon szétszedésnél kiderült,hogy minek köszönhető a szép állapot,hát annak,hogy szerintem majdnem új korában szerte szét rugatták,kupplung rommá menve főtengely is elég csúnya volt,csapágyak beállva főtengőn megfordulva. Oké,blokk szét: vadi új gyári főtengely új csapágyakkal bele,másik kupplung,a henger hála istennek megúszta csak kapott két gyűrűt, jelentem gyönyörű zsír hangja van nagy a valószínűsége ,hogy jövőre ez lessz az egyik áldozat amelyikkel megyünk FÓTRA,már alig várom:) .

1990 es MINI, a gumikat nézegetve és a hangját hallgatva szerintem alig lehetett benne 2-300 km er,egy eresz alatt rohadt,azt mondta a gazdája higgyem el indul, mondom ez??, szivatás ,egy rárugás ,pöfög,igaza volt,hazahoztam gondoltam az öcsémet megtanítom motorozni rajta ,ez sikerült is,kiváló utód lessz belőle ,azóta állandóan RIGÁZNI akar:). Rendbe tettem a gépet de elővigyázatosságból a gyári tankját levettem róla,becsomagoltam és eltettem,elvégre is ez az egy gyári mini tankom van itthon,nehogy ha netán a kölyök elesik az horpadjon be,így tettem a blokkal is,kb vagy 4 bontott blokkból lett bele egy v501,az M es helyett,ahhoz képpest jó kis pörgős lett,gyakorolni az öcsinek tökéletes, érdekessége ennek a blokknak,hogy a két utólsó szám 80 as amit ugye tudunk,hogy nem lehet mert ilyen blokk 80 ban nem létezett,valószínű félre ütés,Újvári Pistinek köszönhetem ezt a blokköntvényt. Jött még nemrég egy KÉK Kárpáti is 92 es kék felni,csomitartó,sárvédőpálca,km óra nélküli,siralmasan összerozsdálva,szőrös gumikkal! Erről is fogok majd képet küldeni ha kész lessz,meg van hozzá az eredeti könyve is ami csak orosz nyelvű,tehát valami kintről”úgy” bejött motor lehet.

Zárnám mondandómat,ígérem folytatása következik,addig is

jó RIGÁZÁST MINDEN KEDVES ELVTÁRSNAK.

Tagged with →  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.