Üdv mindenkinek!

Az I. Nemzetközi Riga motoros túra 2. nekifutásra sikerült ( tavaly eláztunk). Noha az idén sem úsztuk meg eső nélkül, de ez jelentéktelen volt. Reggel 7 után nemsokkal az esztergomi csapat, maros és jómagam már az Istvántelki Rigabázison voltunk. 8 óra után a csapat indulásra készen állt a megbeszélt találkozási ponton.
A vállalkozókedvű Rigások:

I. Maros / Riga 16 H (hybrid)
II. Németh Gyuri / Riga 12
III. Cingi / Riga 4
IV. Tomacsektomi / Riga 16 C (chopper)
V. Sanyi / Riga 16 M (military)
VI. Zsolti / Riga 3
VII. biro73 / Riga 16 N (Nagyezsda)

8.45 körül röffentettünk és indultunk. Szép időben hallgattuk motorjaink egyenletes munkáját kísérő motorhangot és bizalommal tekintettünk a nap elé. Vácott gyújtásproblémát kellett orvosolni Zsolti 3-asán és Németh Gyuri is cserélt egy gyertyát. Induláskor viszont nekem elszakakadt a kupplungbowdenem. Tomacsektomi azonnali cserét ajánlott fel de egyenlőre az indulás mellett döntöttem. Vác fölött a tavalyi megfordulás helyszínén pihenőt tartottunk. Ezalatt realizáltam egy bowdencserét a Nagyezsdán, majd továbbindultunk. Meglátogattuk Márianosztrán a Börtönmúzeum melletti templomot, majd a határ felé vettük az irányt. 13 óra után átléptük a határt majd a közeledni látszó eső elől egy kocsmába menekültünk. Maros mindannyiunkat megvendégelt egy alkoholmentes sörre vagy üdítőre, köszönet neki érte. Az eső elmaradt, így folytattuk az utat Sturovo felé. Sturovoból tartózkodás után a Dunahíd és Esztergom felé vettük az irányt. Meglátogattuk a Bazilikát. Ezalatt Zsolti leváltotta a gyengélkedő 3-ast egy duplakipuffogós Riga, hát nem is tudom milyen típust nevezzek meg: R12? Delta?. Viszont jól működött.

Esztergom-kertvárosban Tomacsek Tomiéknál pihentünk meg. Kedves feleségének ezúton is köszönjük a vendéglátást. Innen megállás nélküli utat terveztünk Budapestre. Némi eső, 1-2 gyertyatúlmelegedés zavarta csak a hazautat. Zsolti még visszafelé egy jódarabon együtt motorozott velünk, majd hazafelé vette az irányt. Mi 3-an 19:45-kor érkeztünk Istvántelekre, ugyanis Cingi Kistarcsa felé indult.

Szép nap volt fiúk!

biro73

Tagged with →  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.