Egy idős úr 1988-ban nyugdíjba ment. Ebben még nem is lenne semmi különös, talán csak annyi hogy a munkatársaktól egy kismotort kapott ajándékba a búcsúztató bulin, frissen, ropogósan a Centrum Áruházból vásárolva. A friss-nyugdíjas boldog tulajdonos a telekre már  autóval,  utánfutón vitte ki a gépet, – majd lesz vele valami címszóval – mert Ő motorozni nem is tudott, nem is nagyon akart sohasem, ezert egy métert nem ment vele a későbbiekben.  Viszont azt sem akarta hogy a fiú gyermeke meglássa, “nehogy má’ motorozni akarjon a kölyök, csak össze törné magát!” ezért elrejtette a hétvégi-ház egyik szobájában az ajándékot, szivacsokkal és ruhákkal fedve el (lásd a legelső kép!) 

Az öreg egyébként katonatiszt volt ezert jó katonához méltóan, még elrakás előtt fegyverolajjal alaposan átkente a Deltát, majd bebugyolálta rongyokkal. Így telt el néhány év, évtized. Most, 2017 tavaszán azaz  30 évvel az elrakás után a telek ahol állt a motor, eladó sorba került és a kipakolós kiürítésnél találták rá a motorra a gyerekek. Azok a gyerekek, akik azóta már bőven felnőttekké váltak, akik elöl anno az öreg katonatiszt eldugta a motort (…)

Itt kapcsolódik be a történetbe Tamás barátunk és klubtársunk, aki egy szép hétvégi délelőtt barátjának segített a költöztetésben, autóval és utánfutóval.  Az egész napos pakolászást követően úgy döntöttek,  megérdemelnek egy rövid kis pihenőt és néhány falatot a helyi gyorsétteremben, kajálás közben  Tamásunk telefonján szokás szerint a netet böngészte. Ekkor ragadta meg a tekintetét egy friss hirdetés és szokták azt mondani hogy a sors akarta, a sors keze, de mire lehetne mondani ezt ha nem erre a sztorira:

Tamás imádja a Deltákat. A meghirdetett motor pont azon a Pest melletti településen volt ahol Ő épp akkor eszegette a hamburgerét…..ja, és a parkolóban álló autója mögött pont ott volt az addigra már  üres utánfutó és még némi pénz is akadt nála, ami azért nem árt motor vásárláskor …..na, mi ez ha nem a sors akarata 🙂

Ugye, nem kell mondani hol kötött ki a “0 km-es” Delta? Azóta már megtisztítva méltó helyet foglal el a többi gép közt és az új tulaj büszkesége ez a kismotor. Gratulálunk  a párját ritkító lelethez, szép fogás volt!

 

Tagged with →  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.