Klubunk tagjai Riga, Verhovina, Delta, Mini, Stella, Fora, vagy Kárpáti segédmotorkerékpárral rendelkező motorosok. A klubtagság egyedüli feltétele egy moped, a fent felsorolt mopedfajták közül. A klubtagság ingyenes, és nem is tervezzük semmiféle tagsági díj bevezetését. Mindössze annyit kell tenned, hogy küldesz egy levelet a  címre, melyben megírod neved, beceneved, a megyét és várost ahol laksz (budapestieknél város és kerület), valamint klubhű motorjaid típusát és évjáratát (ha van kedved, egyéb motorjaidat is felsorolhatod).

Ha szeretnéd a motorodat, motorjaidat a képgalériában viszontlátni, akkor pedig küldj néhány képet a motorodról, és/vagy magadról a motoron, valamint mellékelj egy néhány mondatos bemutatkozást (hogy került hozzád a gép, mit érdemes tudni róla, mire használod, stb.) a  címre!.

A klubtagság kedvezményekkel is jár: a 4 Kelemen motorosbolt, a Magyar Riga Motorosklub Kiemelt partnere kedvezményt ad tagjainknak (részletek a fórumban). Ezen felül pedig a jó társaság, jó hangulat, és segítőkész csapat az összetartó erőnk. Folyamatosan szervezünk találkozókat, túrákat, klubsörözéseket, részt veszünk kiállításokon. Az aktuális programokról a fórumban tájékozódhatsz!

Rendelkezünk rendszeres hírlevéllel is, mely általában a weboldal fejlesztéseiről, és a klubos eseményekről informál. Klubtagjaink jelentkezésükkel hozzájárulnak ahhoz, hogy a Magyar Riga Motoros Klub hírlevelet küldjön nekik.

És hogy miért is van az egész klub dolog?? Hát EZÉRT (Idézetek a vendégkönyvből):

Kellemes meglepetés, hogy vannak még srácok akik nem csak felülnek egy nyugati supergépre, hanem időt és energiát áldoznak ezekre a nagy szervízigényű gépekre. További jó bütykölést mindannyiuknak!
Halmos Péter

Öszintén örülök, hogy létrejött ez a lap! Jó tudni, hogy nem tünnek el végleg ezek a kismotorok, melyek nekünk a gyermek és serdülő korunkat juttatják eszünkbe. De szép is volt csapni a szelet a lányoknak a grundon egy Riga nyergéből! Az örök melyik a jobb: a Riga vagy a Verhovina háztömb körüli versenyekről nem is beszélve! Hajrá srácok, így tovább!
Kucs Zsolt

Régebben nekünk is voltak Rigáink, számszerint 5 db. Nekem 2 db Riga deltám volt és nagyon szerettem őket. Nagyon jó volt nosztalgiázni a képgaléria feledhetetlen emlékkel bíró képein! Sajnos ezek a veterán mortok ideje lejárt szerintem, de meg kell hagyni, hogy rengeteg szép emlék köt hozzájuk.
Tarr Levente

De szép emlékeket idézett fel bennem a honlap! 🙂 Köszönet érte! Annak idején egy Verhovina 6-ost nyúztam, a sok gondja-baja ellenére szerettem.
Spangi

Most indítottam be 10 évnyi pihenés után a mocit, és egyre többet járok vele! Legalább annyira megbámulnak vele, mintha egy tuti kocsival karcolnék! 🙂
Ragó István

Üdv minden öreg és fiatal motorosnak! Szívmelengető érzés, hogy vagytok még! Annó 1982-ben egy Verhovinával kezdtem. 1985-2005 novemberig egy kis kihagyás… most vettem egy ETZ-t! Jó utat, tele tankot mindenkinek!”
Szabó Sándor

Tetszik ez az oldal jó itt elnézegelődni, 1978-ban nekem az első “motorom” egy verhovina volt. Viszont riga12-vel tanultam meg motorozni. Akkoriban ez volt a szlogen: AZ OLCSÓ SZOVJET KISMOTOROK AZ ÉLRETÖRNEK! További sok sikert kivánok.
FERI és a Dél-balatoni veterán járművek baráti köre.

Első motorom egy riga 3 volt kb 25 éve, és miután vettem egyet a közelmúltban, rátaláltam erre az oldalra ami nagyon tetszett. Már azóta rengeteg motort vettem, többek között ezen oldal egyik hirdetésén keresztül is.
Bubu

Én cirka 28-30 évvel ezelőtt /8 évesen/ egy Riga 12-essel kezdtem. Szó se róla, nem unatkoztam mellette, folyamatosan volt mit szerelni. A legjobb sportmotor: mire kilométerekről hazatoltam, többet edzőttem, mintha futni jártam volna. Mégis megszerettem és nosztalgiával gondolok rá. Talán ezért is vettem a kisfiamnak egy 16-ost, amin motorozni tanul. Hajrá srácok! Inkább ezért lelkesedjetek, mint a piáért vagy a kábszerért!!!
Öreg

Nagyon meglepődtem amior beírtam a riga.hu-t, ez számomra nosztalgia, nagyon király az oldal. 12-évesen 1987-ben egy haverom Riga4-esével kezdtem a motorozást, egy kör-félóra szerelés, 25Ft-os benzin. Istenem, de szép idők is voltak ezek!
Szi-Keserű Gábor

Ugyan jelenleg nincs szovjet gyártású motorom ílyen klubbnak szívesen volnék tagja. Nagyon tetszik, hogy ezen a honlapon úgymond minden információt meg lehet szerezni és aktív fórumozás is működik. Tavaj volt egy verhovina 5-ösöm de a nagyon rossz állapotan, és a helyhiány miatt rövidesen eladtam. Most már persze bánom.
Dunai Péter

Nekem Ő az első szerelem. Meg is kellett küzdenem alaposan, hogy TÉNYLEG az enyém legyen. Büszke vagyok, hogy én is Rigával járhatok s a jóleső visszajelzések tovább bátorítanak erre. Bár nem vagyok klubtag és ritkán jelentkezem, mégis úgy érzem, régtől fogva ide tartozom! Köszönöm nektek! Szép Rigás éveket!
Zriga

Szerintem a riga egy olyan motor amit érdemes megcsinálni, meg nem kell eladni mert egy veterán motor sok évet kibírt, és remélem a riga motorok legendája sokáig fenn marad még, mert egy kiváló motor!!!!”
Zsirai Gábor

Kedves GrafUr! Végignéztem a siteot, és a képeket látva megálapítottam, hogy életkoromat tekintve a szüleidhez állok közelebb. 🙂 Ennek ellenére örülök, hogy rátaláltam. Hiánypótló, hasonlót nem igen láttam, és amennyire én benne vagyok a netvilágban, tecnikailag is jónak tartom. A tartalom persze jó, ha minél frissebb, de ez nyilván időigényes. Mivel nekem Vehóm van, persze, hogy szeretnék többet látni, olvasni erről a típusról, bízok benne, hogy sikerül összejönni Verhósokkal. További jó munkát, csak így tovább. A klub érdekel!
Somi Béla

2 Responses to A klub

 1. Sandris szerint:

  Hello,

  I would like to buy Riga mopeds from you. Is it possible to do that? I have interest for: Rīga 1, Rīga 3, Rīga 4, Rīga 5, Rīga 12, Rīga 16, Rīga 22.

 2. Kozma istván szerint:

  Tisztelt Riga Fanok!
  Én is rendelkezek egy első tulajdonos Rigával ami most kezd éledezni 15 évi szundikálás után.
  Tudna nekem valaki egy elérhetőséget név.telefonszám akivel tudnék beszélni,mert filmet meg fotót annyit láttam de élő emberrel még idáig nem sikerült találkoznom.
  Köszönöm

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.