Klubunk tagjai Riga, Verhovina, Delta, Mini, Stella, Fora, vagy Kárpáti segédmotorkerékpárral rendelkező motorosok. A klubtagság egyedüli feltétele egy moped, a fent felsorolt mopedfajták közül. A klubtagság ingyenes, és nem is tervezzük semmiféle tagsági díj bevezetését. Mindössze annyit kell tenned, hogy küldesz egy levelet a  címre, melyben megírod neved, beceneved, a megyét és várost ahol laksz (budapestieknél város és kerület), valamint klubhű motorjaid típusát és évjáratát (ha van kedved, egyéb motorjaidat is felsorolhatod).

Ha szeretnéd a motorodat, motorjaidat a képgalériában viszontlátni, akkor pedig küldj néhány képet a motorodról, és/vagy magadról a motoron, valamint mellékelj egy néhány mondatos bemutatkozást (hogy került hozzád a gép, mit érdemes tudni róla, mire használod, stb.) a  címre!.

A klubtagság kedvezményekkel is jár: a 4 Kelemen motorosbolt, a Magyar Riga Motorosklub Kiemelt partnere kedvezményt ad tagjainknak (részletek a fórumban). Ezen felül pedig a jó társaság, jó hangulat, és segítőkész csapat az összetartó erőnk. Folyamatosan szervezünk találkozókat, túrákat, klubsörözéseket, részt veszünk kiállításokon. Az aktuális programokról a fórumban tájékozódhatsz!

Rendelkezünk rendszeres hírlevéllel is, mely általában a weboldal fejlesztéseiről, és a klubos eseményekről informál. Klubtagjaink jelentkezésükkel hozzájárulnak ahhoz, hogy a Magyar Riga Motoros Klub hírlevelet küldjön nekik.

És hogy miért is van az egész klub dolog?? Hát EZÉRT (Idézetek a vendégkönyvből):

Kellemes meglepetés, hogy vannak még srácok akik nem csak felülnek egy nyugati supergépre, hanem időt és energiát áldoznak ezekre a nagy szervízigényű gépekre. További jó bütykölést mindannyiuknak!
Halmos Péter

Öszintén örülök, hogy létrejött ez a lap! Jó tudni, hogy nem tünnek el végleg ezek a kismotorok, melyek nekünk a gyermek és serdülő korunkat juttatják eszünkbe. De szép is volt csapni a szelet a lányoknak a grundon egy Riga nyergéből! Az örök melyik a jobb: a Riga vagy a Verhovina háztömb körüli versenyekről nem is beszélve! Hajrá srácok, így tovább!
Kucs Zsolt

Régebben nekünk is voltak Rigáink, számszerint 5 db. Nekem 2 db Riga deltám volt és nagyon szerettem őket. Nagyon jó volt nosztalgiázni a képgaléria feledhetetlen emlékkel bíró képein! Sajnos ezek a veterán mortok ideje lejárt szerintem, de meg kell hagyni, hogy rengeteg szép emlék köt hozzájuk.
Tarr Levente

De szép emlékeket idézett fel bennem a honlap! 🙂 Köszönet érte! Annak idején egy Verhovina 6-ost nyúztam, a sok gondja-baja ellenére szerettem.
Spangi

Most indítottam be 10 évnyi pihenés után a mocit, és egyre többet járok vele! Legalább annyira megbámulnak vele, mintha egy tuti kocsival karcolnék! 🙂
Ragó István

Üdv minden öreg és fiatal motorosnak! Szívmelengető érzés, hogy vagytok még! Annó 1982-ben egy Verhovinával kezdtem. 1985-2005 novemberig egy kis kihagyás… most vettem egy ETZ-t! Jó utat, tele tankot mindenkinek!”
Szabó Sándor

Tetszik ez az oldal jó itt elnézegelődni, 1978-ban nekem az első “motorom” egy verhovina volt. Viszont riga12-vel tanultam meg motorozni. Akkoriban ez volt a szlogen: AZ OLCSÓ SZOVJET KISMOTOROK AZ ÉLRETÖRNEK! További sok sikert kivánok.
FERI és a Dél-balatoni veterán járművek baráti köre.

Első motorom egy riga 3 volt kb 25 éve, és miután vettem egyet a közelmúltban, rátaláltam erre az oldalra ami nagyon tetszett. Már azóta rengeteg motort vettem, többek között ezen oldal egyik hirdetésén keresztül is.
Bubu

Én cirka 28-30 évvel ezelőtt /8 évesen/ egy Riga 12-essel kezdtem. Szó se róla, nem unatkoztam mellette, folyamatosan volt mit szerelni. A legjobb sportmotor: mire kilométerekről hazatoltam, többet edzőttem, mintha futni jártam volna. Mégis megszerettem és nosztalgiával gondolok rá. Talán ezért is vettem a kisfiamnak egy 16-ost, amin motorozni tanul. Hajrá srácok! Inkább ezért lelkesedjetek, mint a piáért vagy a kábszerért!!!
Öreg

Nagyon meglepődtem amior beírtam a riga.hu-t, ez számomra nosztalgia, nagyon király az oldal. 12-évesen 1987-ben egy haverom Riga4-esével kezdtem a motorozást, egy kör-félóra szerelés, 25Ft-os benzin. Istenem, de szép idők is voltak ezek!
Szi-Keserű Gábor

Ugyan jelenleg nincs szovjet gyártású motorom ílyen klubbnak szívesen volnék tagja. Nagyon tetszik, hogy ezen a honlapon úgymond minden információt meg lehet szerezni és aktív fórumozás is működik. Tavaj volt egy verhovina 5-ösöm de a nagyon rossz állapotan, és a helyhiány miatt rövidesen eladtam. Most már persze bánom.
Dunai Péter

Nekem Ő az első szerelem. Meg is kellett küzdenem alaposan, hogy TÉNYLEG az enyém legyen. Büszke vagyok, hogy én is Rigával járhatok s a jóleső visszajelzések tovább bátorítanak erre. Bár nem vagyok klubtag és ritkán jelentkezem, mégis úgy érzem, régtől fogva ide tartozom! Köszönöm nektek! Szép Rigás éveket!
Zriga

Szerintem a riga egy olyan motor amit érdemes megcsinálni, meg nem kell eladni mert egy veterán motor sok évet kibírt, és remélem a riga motorok legendája sokáig fenn marad még, mert egy kiváló motor!!!!”
Zsirai Gábor

Kedves GrafUr! Végignéztem a siteot, és a képeket látva megálapítottam, hogy életkoromat tekintve a szüleidhez állok közelebb. 🙂 Ennek ellenére örülök, hogy rátaláltam. Hiánypótló, hasonlót nem igen láttam, és amennyire én benne vagyok a netvilágban, tecnikailag is jónak tartom. A tartalom persze jó, ha minél frissebb, de ez nyilván időigényes. Mivel nekem Vehóm van, persze, hogy szeretnék többet látni, olvasni erről a típusról, bízok benne, hogy sikerül összejönni Verhósokkal. További jó munkát, csak így tovább. A klub érdekel!
Somi Béla

One Response to A klub

  1. Sandris szerint:

    Hello,

    I would like to buy Riga mopeds from you. Is it possible to do that? I have interest for: Rīga 1, Rīga 3, Rīga 4, Rīga 5, Rīga 12, Rīga 16, Rīga 22.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.